Holder fast i juletradition trods nedlukning

Alle kirkegængerne sad hjemme foran skærmene.

Holder fast i juletradition trods nedlukning Sognepræst i Årby Kirke, Helga Tidemann Jensen, havde sagt ja til at holde gudstjenesten, næsten som hun plejer for Kalundborg Friskole. Den eneste forskel var, at alle kirkegængerne sad hjemme foran skærmene. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Selv om eleverne på Kalundborg Friskole er hjemsendt grundet corona situationen har skolen holdt fast i julegudstjenesten i Årby Kirke. I år blev det bare et virtuelt kirkebesøg hvor eleverne fulgte med live hjemme i deres stuer.

I dag fredag den 17. december går alle skoleelever på juleferie, men eleverne har været hjemsendt siden i onsdags grundet corona situationen og er blevet fjernundervist de sidste dage, men Kalundborg Friskole samlede eleverne til et virtuelt kirkebesøg fredag formiddag.

”Vi vil gerne prøve at holde fast i nogle af de traditioner som skolen har hvis vi overhovedet kan, så derfor har vi valgt at sige god jul til eleverne fra kirken mens eleverne sidder hjemme foran skærmen, sådan var det i øvrigt også sidste år,” fortæller skoleleder René Tholander.
Sognepræst i Årby Kirke, Helga Tidemann Jensen, havde sagt ja til at holde gudstjenesten, næsten som hun plejer for Kalundborg Friskole. Den eneste forskel var, at alle kirkegængerne sad hjemme foran skærmene.

”Alle elever er jo hjemsendt, så jeg prøver at komme ekstra ud over rampen når det skal foregå digitalt,” fortæller Helga Tidemann Jensen, og fortsætter,

”Jeg har gjort det hele lidt kortere end normalt for jeg ved af erfaring, at hvis ikke man skal tabe koncentrationen så skal det være den korte version.”

Skolens elever havde fået uddelt sanghæfter og kunne følge med hjemme i stuen via Google Meet og gudstjenesten blev også sendt live over Facebook så forældre og bedsteforældre kunne følge med.

I Årby Kirke var foruden sognepræsten, en gruppe af lærere som sang julesangene fra skolens sanghæfte.

Nu er eleverne på Kalundborg Friskole gået på juleferie i lighed med alle andre skolelever i landet, hvornår de så skal måde op fysisk på skolen bestemmes af regeringen.

Del