Hodja fra Pjort i sommervarmen

Kalundborg Amatør Teater  (KAT) havde premiere på by-spillet, Hodja fra Pjort denne weekend, og vejret var lige efter bogen.

Hodja fra Pjort i sommervarmen
Høj sol og sommertemperaturer har lokket mange op for at se Hodja fra pjort i Gryden.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vejret har været med Kalundborg Amatør Teater i weekenden. Høj sol og sommertemperaturer har lokket mange op for at se Hodja fra Pjort i Gryden på Møllebakken i Kalundborg.

Kalundborg Amatør Teater  (KAT) havde premiere på by-spillet, Hodja fra Pjort denne weekend, og vejret var lige efter bogen. Det hele flaskede sig, og instruktør på forstillingen, Klaus Ødegaard, var tilfreds med weekendens arbejde fra alle.

”Vi har været enormt heldige med vejret, og jeg er er super godt tilfreds med vores resultat. Alle foran, bag og på scenen har ydet en kæmpe indsats til den endelige forestilling. Vores sy-gruppe har lavet en masse super flotte kostumer, hvor der ikke er overladt noget til tilfældighederne – alt er farveafstemt til mindste detalje. Kulisserne fortæller mange små finurlige historier, når man kigger på dem - små øjne der kigger frem og andet, der giver scenen liv. Orkestret leverer i den grad varen, og alle aktører på scenen, øvede som uprøvede kræfter, går til stålet med en energi og entusiasme, der er helt ubeskrivelig. Så det er en sand fornøjelse at nyde det hele smelte sammen til én forestilling” fortæller Klaus Ødegaard.

Gang i salget af is og kolde drikke

Det varme vejr bidrog også til et øget salg af is. Både før forestillingen og i pausen var der godt gang i salget af forfriskninger – is og kolde drikke var de foretrukne i KATs lille mobile café i sommervarmen.

Også KATs formand Jakob Hedeboe er glad for, at der igen spilles teater i Gryden: ”Efter to år med corona-restriktioner er det dejligt atter at fylde Gryden med glade mennesker både på scenen, men også på tilskuerpladserne, som siden sidst, vi lavede forestillinger i Gryden, er blevet renoveret.”

Udover at være formand for KAT har Jakob Hedeboe også været særdeles aktiv med kulissebyggeri, og er med på scenen. De næste dage holder alle aktørerne en velfortjent spillepause. Men fredag og lørdag spilles der igen i Gryden på Møllebakken.

De to sidste forestillinger spilles: Fredag den 26. august kl.19.30 og lørdag den 27. august kl. 15. Billetter kan købes ved indgangen og på KATs hjemmeside.

Del