Hjælpen er nær i en dyr juletid

Julen står for døren, og december er en hyggelig, men dyr tid.

Hjælpen er nær i en dyr juletid Integrationsrådet har, i samarbejde med Meny Kalundborg og Home-Start Nordvestsjælland, givet ti gavekurve til familier, der har brug for lidt ekstra økonomisk hjælp i en dyr juletid. Fra venstre: Formand for Integrationsrådet Mustafa Badr, købmand Peter Egebæk og Rikke Kogi fra Home-Start Nordvestsjælland. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag middag overrakte Integrationsrådet i samarbejde med Meny Kalundborg og Home-Start Nordvestsjælland ti gavekurve til familier, der har brug for lidt ekstra hjælp i en tid, hvor økonomien kan være presset.

Julen står for døren, og december er en hyggelig tid for langt de fleste, men der er også familier, der har det ekstra svært på dette tidpunkt af året, da det kan være svært at få pengene til at slå til. Derfor har Integrationsrådet besluttet at give ti gavekurve til familier, der har brug for lidt hjælp. Meny Kalundborg ville gerne være med, og Home-Start Nordvestsjælland står for at dele de ti gavekurve ud til de ti familier.

”Vi besluttede, at vi gerne ville hjælpe nogle familier, der havde det lidt svært økonomisk, og jeg snakkede med Peter fra Meny. Han ville gerne være med, og vi har fået pakket nogle rigtig fine gavekurve til de ti familier,” fortæller Mustafa Badr, der er formand for Integrationsrådet i Kalundborg.

God opbakning til det gode initiativ

Købmand Peter Egebæk fortæller, at de dog havde brug for nogle, der kunne hjælpe med at udvælge de familier, der kunne bruge en håndsrækning, og her kom Home-Start ind i billedet, fordi de ved, hvem der har brug for lidt hjælp.

”Vi vil meget gerne støtte op om det gode initiativ hos Meny, og kontaktede derfor Home-Start, hvor vi vidste, at de ville kunne hjælpe os med at finde ti familier,” siger Peter.

Rikke Kogi fra Home-Start Nordvestsjælland har været med siden 2014, så hun ved, hvor hun skal finde de familier, hvor en gavekurv vil falde på et tørt sted.

Vi har nogle, der er meget økonomisk presset. Men det gælder ikke alle familier, som Home-Start kommer hos. Vi kommer hos alle, der har brug for os, og som har mindst et barn hjemme i skolealderen. Det er typisk småbørnsfamilier, der er presset, og hverdagen ramler. Nogle har også meget lidt netværk. Det kan både være familier med begge forældre og enlige fædre eller mødre,” fortæller Rikke Kogi, og fortsætter: ”Det er mig, der kører ud med gavekurvene, da vi er meget anonyme omkring vores familier, men jeg kan fortælle, at de alle blev meget glade for, at der er blevet tænkt på dem.”

Del