Historisk stor donation fra erhvervsmand til Team Rynkeby

Faktisk er beløbet det største enkeltstående bidrag som er givet i dansk Team Rynkeby historie – nogensinde. 

Historisk stor donation fra erhvervsmand til Team Rynkeby
Glæde i Team Rynkeby Vestsjællands lokaler i Høng. Fra venstre: Borgmester i Kalundborg, Martin Damm, Philip Johansen, landechef Steffen Juncker, kaptajn Flemming Pedersen og borgmester i Slagelse, Knud Vincents. Foto: Evan Foto

Af Jens Nielsen

Søndag modtog Team Rynkeby Vestsjælland en historisk stor donation fra erhvervsmand Philip Johansen fra Slagelse. Beløbet blev overrakt i Team Rynkeby Vestsjællands lokaler i Høng.

31-årige Philip Johansen fra Slagelse, nu bosat i Dubai, har valgt at bidrage med hele 700.000 kroner til holdets indsamling til kritisk syge børn. Faktisk er beløbet det største enkeltstående bidrag som er givet i dansk Team Rynkeby historie – nogensinde. 

- Jeg må indrømme, at jeg måtte knibe mig i armen og sætte mig ned, da jeg fik beskeden. Det er et umådeligt stort beløb, som i den grad giver et boost til vores indsamling til kritisk syge børn. At tænke sig, at Philip Johansen har valgt os til at viderebringe pengene, er næsten ikke til at forstå. Ja, man bliver helt rørt over det, lyder det fra kaptajn for Team Rynkeby Vestsjælland, Flemming Pedersen. 

Ingen tilfældighed

At det lige netop skulle blive Team Rynkeby Vestsjælland, der skulle modtage det store beløb til holdets indsamling, er faktisk ikke helt en tilfældighed. For i 2016 kørte Philip Johansens danske forretningsrådgiver, Morten Bach Gaarboe – ligeledes fra Slagelse, på Team Rynkeby Vestsjælland sammen med nuværende vicekaptajn, Tom Christensen fra Kalundborg. Da emnet kom op med, at Philip ønskede at donere penge til kritisk syge børn, var Morten Bach Gaarboe slet ikke i tvivl om, hvor disse penge skulle kanaliseres hen, og han skyndte sig at kontakte Tom Christensen for at få formalia på plads via Team Rynkeby Vestsjælland.

Sorg – midt i glæden

- Det hele giver mening for mig, og jeg må indrømme, at det er en hård dag at stå her, for kun seks timer siden gik min far bort. Han sov ind her til morgen efter at være blevet diagnosticeret med cancer i halsen for 7-8 måneder siden. Jeg ved, hvor forfærdeligt det er at miste en forælder, og jeg kan slet ikke forstå, hvor frygteligt det må være at miste et barn. Derfor har jeg valgt at give en lille del af mit forretningsoverskud til Team Rynkeby Fonden, lød det bevæget fra Philip Johansen.

Philip Johansen er uddannet blikkenslager, og har i mange år arbejdet sammen med sin far, Jens Hansen, indehaver af Slagelse VVS. I dag har han etableret en millionforretning med sin virksomhed, Philips Agency, hvor han sælger digitale løsninger og undervisningsvideoer, som kan skabe øget synlighed på digitale platforme som Instagram, Facebook og TikTok. Det er kun 5 måneder siden, at Philip Johansen flyttede til Dubai, hvor han på tredje år i sit forretningseventyr har – ifølge ham selv – rundet en indtjening på imponerende 25 millioner dollars.

Del