Historier forvandles til kunstværker

Eleverne i 4.-6. klasse på Buerup Skole oplevede forleden en lidt anderledes skoledag.

Historier forvandles til kunstværker 4.- 6. klasse fra Buerup Skole besøgte Holmegaard Værk forleden dag.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Eleverne i 4.- 6. klasse på Buerup Skole oplevede forledes en lidt anderledes skoledag, da de besøgte Holmegaard Værk. Her besøgte klasserne designeren Jim Lyngvilds kunstudstilling ’SOLO’. Eleverne blev introduceret til de spændende fortællinger bag værkerne, og kreerede efterfølgende deres egne kunstværker inspireret af ’SOLO’-udstillingen.

Udstillingen, som eleverne er blevet introduceret for, samler hele paletten af Jim Lyngvilds sprudlende og farverige kunsthåndværker. ’SOLO’. Den forener både nye og gamle værker, herunder en serie af religiøse billeder fremstillet specielt til Holmegaard fra ånder og overtro til folketro, asatro og kristendom. Efterfølgende fik eleverne frit spil til at skabe deres egne kunstværker.

Vilde fortællinger fra den nordiske mytologi

Elevernes kunstværker er inspireret af fortællinger fra den nordiske mytologi. Sara fra 6. klasse valgte at lave sit værk ud fra fortællingen om Valdemar Sejr og Dannebrog. Hun formede Dannebrog af lerfigurer og fordelte nogle menneskearme, som symbol på krigen.

Også Noah fra 5. klasse er glad for forløbet: ”Det har været vildt spændende, og vi har lært en masse nye historier at kende”, fortæller han, ligesom Ifrah fra samme klasse tilføjer: ”Jeg synes, det har været virkelig sjovt med et anderledes forløb. Da jeg lavede min figur, prøvede jeg at få det til at ligne historien omkring dødsguden Ran, som trækker sømænd ned i havet med sit store net.”

På Ifrahs værk ses et stort fiskenet og en masse fisk, for at demonstrere, at det foregår under havet. Derudover har hun tilføjet en masse menneskeansigter, for at symbolisere de dræbte sømænd.

Mere praksisfaglighed

Jeg synes, det er fedt, at vi kan give eleverne muligheden for at komme ud og lave noget anderledes. Det giver dem vildt meget, at de får lov til, at lave noget selv og udfolde deres kreative evner”, forklarer Majbritt Buch Hansen, der underviser eleverne i billedkunst, kristendom og historie på Buerup Skole. Hun fortæller, at skolen vil deltage i lignende specielle udflugter i fremtiden således, at eleverne får endnu flere oplevelser af kulturel karakter.

Del