Historien om Emils far, der får storetåen i musefælden

Her får man historien om den dag, hvor Emils far får storetåen i musefælden og hovedet smurt ind i palt- og pandekagedej.

Historien om Emils far, der får storetåen i musefælden
Teatret Aspendos kommer på besøg på Ubby Bibliotek, lørdag den 6. april. Foto: Jan Christensen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Nu kan man opleve en af Astrids Lindgrens klassikere, når Teatret Aspendos kommer på besøg på Ubby Bibliotek, lørdag den 6. april, med forestillingen ’Emil og Træmand nr. 100’.

Her får man historien om den dag, hvor Emils far får storetåen i musefælden og hovedet smurt ind i palt- og pandekagedej, og hvor Emil slet ikke får tid til at komme i tøjet for den evige renden til værkstedet.

Og det er faktisk ikke helt retfærdigt, for som Emil selv siger: “Jeg kan da ikke gøre for, at far er i vejen. Man kan ikke så meget som sætte en musefælde op her på gården uden, at han går hen og ramler ind i den. Og hvorfor skal han have sit fjæs lige dér, hvor det flyver om ørerne med paltdej og pandekagedej?”

Det er også den dag, Emil snitter træmand nr. 100, men det jubilæum bliver ikke helt, som han havde håbet.

Med stor respekt for Astrid Lindgrens tekst har Teatret Aspendos skabt en nærværende fortælleforestilling om Emil og livet på Katholt, i Lønneberg, i Småland, i Sverige i gamle dage.

Forestillingen spilles på  Ubby Bibliotek lørdag den 6. april kl. 11-11.50 og er for hele familien fra 4 år.

Billetter kan købes via www.kalundborgbib.dk  

Del