Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev

Kalenderen viser atter september, og det betyder bl.a., at Gørlevudvalget igen er klar til at afholde hesteskue og kræmmermarked i Gørlev.

Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev
Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev foregår fra den 16.- 18. september. Arkivfoto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Så står 70 heste, kræmmerboder og Kim Larsens Tivoli endnu engang klar til endnu et Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev.

Kalenderen viser atter september, og det betyder bl.a., at Gørlevudvalget igen er klar til at afholde hesteskue og kræmmermarked i Gørlev. Hesteskue og Kræmmermarked foregår fra den 16.- 18. september, markedet åbner fredag kl. 14.

Til skuet er der tilmeldt ca. 70 heste fordelt på racerne: Belgiske heste, Jyske heste, Knabstruppere, Connemara, New Forest, Fell pony, Shetlændere, Fjordheste, Welsh, Gotlandsruss, Haflingere, Islændere, Clydesdale og Miniature.

Ændret på tradition

”Der vil være kræmmere, Kim Larsens Tivoli og naturligvis mulighed for, at købe mad hos vores mangeårige samarbejdspartner Søren Tullesen fra Skipperkroen, der har et kæmpe telt på pladsen. Der vil være mulighed for at gøre et godt køb, prøve tivoli og få god mad på pladsen frem til kl. 19 om fredagen,” fortæller Lotte Carlsson fra Gørlevudvalget, og fortsætter: ”Vi har ved dette skue/marked ændret på en mangeårig tradition, idet vi denne gang får besøg af Ruds-Vedby garden om fredagen. De starter ved XL byg kl. 15.30 og går igennem Gørlev, hvor de slutter på markedspladsen ca. kl. 15.50. Vi håber, at mange vil kigge forbi.”

Lørdag begynder kl. 9, hvor borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), holder åbningstalen. Lørdag og søndag i tidsrummet fra kl. 11 til 15 vil der være mulighed for ponyridning for børn. Hvis hele familien får lyst til en tur i hestevogn, vil det også være en mulighed både lørdag og søndag, hvor Kjeld Anholm kører kaperkørsel. Lørdagen slutter kl. 19, hvor kræmmerboderne lukker.

Lørdag er den store hestedag

”Om efteråret er lørdag hestedagen, hvor hestene bliver udstillet og bedømt. Det er altid en spændende oplevelsesrig dag og der er heste i alle størrelser.  Der vil som altid være åben votering, som gæsterne kan følge med i dommernes vurderinger. Når hestene ikke er i ringen, vil der naturligvis også som altid være mulighed for at kommet tæt på de mange flotte heste og få en snak med udstillerne. Det bliver helt sikkert en lørdag med masser af liv, mange heste og forhåbentlig mange glade gæster,” siger Lotte Carlsson.

Søndag starter kl. 10, hvor boder, tivoli m.v. åbner. Kl. 11 holder formand for Kultur og Fritidsudvalget i Kalundborg Kommune, Hans Munk (R) dagens åbningstale.

”Søndag er dagen, hvor vi bl.a. kan opleve flotte og underholdende hesteshow i ringen. Der kommer fx kørsel med tømmer, vi får besøg af Horseback archery Denmark, de meget flotte friserheste giver opvisning, og Mounted games/ponygames giver show, endvidere kommer der en række Citroën veteranbiler. Der venter en meget varieret og søndag, med masser af underholdning for hele familien,” fortæller Lotte Carlsson.

Skue og marked lukker søndag kl. 16.

Ved indkørslen til Søkrogen står der p-vagter, som tidligere år, og opkræver 30 kr. pr. bil. Parkeringsbilletten kan lørdag og søndag afleveres ved informationsvognen, hvorefter man deltager i en konkurrence. Indtægten på parkering er en væsentlig faktor til, at der fortsat kan være skue/marked i Gørlev. Gørlevudvalget håber derfor, at mange vil støtte skuet/markedet. Det er ikke tilladt at parkere på vejene omkring markedspladsen.

Stor lokal opbakning

Der ligger som altid mange timers arbejde bag planlægningen af markedet, og såvel Gørlevudvalget, som de mange samarbejdspartnere, glæder sig til, at præsentere årets eftersårsskue og kræmmermarked.

”Uden den kæmpe lokale opbakning som vi møder både før, under og efter markedet/skuet, så ville det være svært at gennemføre et sådan arrangement,” slutter Lotte Carlsson af med at fortælle.

For yderligere information henvises der til www.goerlevhesteogkraemmer.dk eller på Facebook ’Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked’.

Del