Hesteskue og kræmmermarked i Gørlev er på trapperne

Nu er sommermarkedet/skuet tilbage, og det bliver, som man kender det, med hyggelige dage, et stort udvalg af boder, tivoli og masser af heste.

 

Hesteskue og kræmmermarked i Gørlev er på trapperne
Gørlevudvalget kan igen byde velkommen til ”et rigtigt”  sommermarked og hesteskue. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 8.-10. juli er der atter Hesteskue og kræmmermarked i Gørlev, hvor 70 heste, spændende kræmmerboder og Kim Larsens Tivoli er klar til at tage imod de mange gæster – store som små.

Det er med stor glæde, at Gørlevudvalget igen kan byde velkommen til ”et rigtigt”  sommermarked og hesteskue. Sidste sommer valgte man, at afholde et mindre marked uden heste, da man på det tidspunkt fortsat var underlagt diverse COVID-19 restriktioner. Men nu er sommermarkedet/skuet tilbage, og bliver, som man kender det, med hyggelige dage, et stort udvalg af boder, tivoli og masser af heste.

Der har været hesteskue i Gørlev siden 1977, og denne gang er der tilmeldt 70 heste fordelt på racerne: Belgiske heste, Jyske heste, Connemara, New Forest, Fell pony, Shetlændere, Fjordheste, Welsh, Gotlandsruss, Haflingere, Islændere og Miniature. Markedet åbner, som altid om fredagen kl. 14. Der vil her både være kræmmere og Kim Larsens Tivoli.

”Vores mangeårige samarbejdspartner Søren Tullesen fra Skipperkroen, har et kæmpe telt på pladsen, hvor der kan købes mad, og derudover har han også sit hyggelige grilltelt, hvorfra der kan købes pølser. Fredag lukker pladsen kl. 19,” fortæller Gørlevudvalget.

Hesteoptog – som altid

Lørdag åbner boderne kl 10 , hvor det traditionsrige hesteoptog tager fra pladsen til XL Byg, og returnerer via Torvet. Der vil som altid være mulighed for at stemme på den flotteste ekvipage, og stemmesedlerne uddeles undervejs på ruten. Vinderen trækkes på pladsen.

”Hesteoptoget plejer at være en stor oplevelse med en flot hest, der rider forrest med Gørlevudvalget fane, derefter en vogn med musik og Kalundborg Kommunes borgmester, Martin Damm. Derefter kommer en række flotte ekvipager. Når optoget er tilbage på pladsen holder Martin Damm åbningstale,” skriver Gørlevudvalget i en pressemeddelelse.

Lørdag er der mulighed for at opleve flere hesteshow i ringen. For børnene er der, som altid, mulighed for ponyridning både lørdag og søndag i tidsrummet kl 11-15. Hvis hele familien får lyst til en tur på en hestevogn, er det også en mulighed både lørdag og søndag, hvor Kjeld Anholm kører kaperkørsel. Lørdagen slutter kl. 19, hvor kræmmerboderne lukker.

”Søndag begynder kl. 9 med åbningstale af Tina Beck-Nilsson, der er 1. viceborgmester i Kalundborg Kommune. Straks efter åbningstalen går bedømmelsen af hestene i gang. Søndag er hestedagen, hvor hestene bliver udstillet og bedømt. Det er altid en spændende oplevelsesrig dag med mange heste i alle størrelser. Der vil som altid være åben votering, så gæsterne kan følge med i dommernes vurderinger. Når hestene ikke er i ringen, vil der naturligvis også som altid være mulighed for at kommet tæt på de mange flotte heste og få en snak med udstillerne,” fortæller de i Gørlevudvalget.

Gørlevudvalget håber, at mange vil støtte op

Ved indkørslen til Søkrogen står p-vagter, som tidligere år, og opkræver 30 kr. pr. bil. Parkeringsbilletten kan lørdag og søndag afleveres ved informationsvognen, hvorefter man deltager i en konkurrence. Indtægten på parkering er medvirkende til, at der fortsat kan være skue/marked i Gørlev.

Vi håber, at mange vil støtte vores skue/marked, så arrangementet kan fortsætte fremover. Vi har valgt at bibeholde prisen på parkering, selvom udgifterne til markedet som alt andet er steget. Det er ikke tilladt at parkere på vejene omkring markedspladsen,” fortæller Gørlevudvalget.

Der ligger som altid mange timers arbejde bag planlægningen af markedet, og såvel Gørlevudvalget som de mange samarbejdspartnere glæder sig til at præsentere årets skue og kræmmermarked.

”Uden den kæmpe lokale opbakning, som vi møder både før, under og efter markedet/skuet, ville det være svært at gennemføre et sådan arrangement,” slutter udvalget af med at sige.

Søndag lukker sommerskuet kl. 16, og Gørlevudvalget går derefter i gang med planlægningen af marked/skue i uge 37.

For yderligere info kan man læse mere på www.goerlevhesteogkraemmer.dk eller på Facebook ’Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked.’

Del