Hesteskue og Kræmmermarked er tilbage

110 heste, en masse kræmmerboder og Kim Larsens Tivoli er klar til at tage imod alle de besøgende

Hesteskue og Kræmmermarked er tilbage Der har været Hesteskue i Gørlev siden 1977 og i september 2021 bliver det et af de store hesteskuer. Der er tilmeldt 110 heste fordelt på racerne: Belgiske heste, Jyske heste, Knabstruppere, Connemara, New Forest, Fell pony, Shetlændere, Fjordheste, Welsh, Gotlandsruss, Haflingere, Islændere og Miniature.  Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard og Jens Nielsen

I den kommende weekend, den 17. -19. september, er der igen Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev. 110 heste, en masse kræmmerboder og Kim Larsens Tivoli er klar til at tage imod alle de besøgende.

Efter to års pause, grundet COVID-19, er man, i Gørlevudvalget, igen klar med Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev.

”Vi er meget glade for den store opbakning til vores kræmmermarked i sommer, og vi glæder os til igen at kunne afholde både marked og skue sammen,” fortæller Lotte Carlsson fra Gørlevudvalget.

Der har været Hesteskue i Gørlev siden 1977 og i september 2021 bliver det et af de store hesteskuer. Der er tilmeldt 110 heste fordelt på racerne: Belgiske heste, Jyske heste, Knabstruppere, Connemara, New Forest, Fell pony, Shetlændere, Fjordheste, Welsh, Gotlandsruss, Haflingere, Islændere og Miniature. 

”Markedet åbner fredag kl. 14. Der vil være kræmmere, Kim Larsens Tivoli og naturligvis mulighed for at købe mad hos vores mangeårige samarbejdspartner Søren Tullesen fra Skipperkroen, der har et kæmpe telt på pladsen. Der vil være mulighed for at gøre et godt køb, prøve tivoli og få god mad på pladsen frem til kl. 19 om fredagen,” fortæller Lotte Carlsson.

”Hestedagen”

Lørdag begynder dagen kl. 9, hvor borgmester Martin Damm holder åbningstale.  Lørdag er også ”hestedagen”, hvor hestene bliver udstillet og bedømt: ”Det er altid en spændende oplevelsesrig dag og denne gang bliver der ekstra mange heste i alle størrelser. Der vil som altid være åben votering således, at gæsterne kan følge med i dommernes vurderinger. Når hestene ikke er i ringen, vil der naturligvis også, som altid, være mulighed for, at kommet tæt på de mange flotte heste, og få en snak med udstillerne. Det bliver helt sikkert en lørdag med masser af liv, rekord mange heste og forhåbentlig mange glade gæster,” fortæller Lotte Carlsson.

Lørdag og søndag i tidsrummet fra kl. 11 til 15 kommer Humlebækgård med fire søde ponyer, så børnene får mulighed for en ridetur. Hvis hele familien får lyst til en tur på en hestevogn, er det også en mulighed både lørdag og søndag, hvor Kjeld Anholm kører kaperkørsel. Lørdag slutter Hesteskue og Kræmmermarkedet kl. 19, hvor kræmmerboderne lukker. 

Søndag starter dagen på festlig vis kl. 10, hvor der er besøg af Holbæk Garden. Efter en tur på Rørmosecentret går garden rundt på markedspladsen, og giver et par musiknumre, inden Aase Due, der er næstformand i Kalundborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, holder åbningstalen kl. 11. 

”Søndag er også dagen, hvor vi kan opleve flotte hesteshow i ringen, og ikke mindst se flotte veteranbiler, når vi får besøg af Havnedæksparkerne fra Kalundborg og Citroën Veteranbiler,” fortæller Lotte Carlsson.

Søndag kl. 16 lukker hesteskue og kræmmermarked for 2021. 

Praktisk:

Ved indkørslen til Søkrogen står p-vagter, som tidligere år, og opkræver 30 kr. pr. bil. Parkeringsbilletten kan lørdag og søndag afleveres ved informationsvognen, hvorefter man deltager i en konkurrence. Indtægten på parkering er en væsentlig faktor til, at der fortsat kan være hesteskue & kræmmermarked i Gørlev. Det er ikke tilladt at parkere på vejene omkring markedspladsen. 

Der ligger som altid mange timers arbejde bag planlægningen af markedet, og både Gørlevudvalget og de mange samarbejdspartnere glæder sig til at præsentere årets eftersårsskue og kræmmermarked: ”Uden den kæmpe lokale opbakning, som vi møder både før, under og efter markedet/skuet, ville det være svært at gennemføre et sådan arrangement,” slutter Lotte Carlsson af med at sige.

Få mere information om Gørlev Hesteskue & Kræmmermarked på www.goerlevhesteogkraemmer.dk eller på Facebook: Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked.

Del