Hesteskue og kræmmermarked er lige om hjørnet

Der har været hesteskue i Gørlev siden 1977, og den tradition bliver der ikke lavet om på i år.

Hesteskue og kræmmermarked er lige om hjørnet
Den 5.-7. juli er der Hesteskue og kræmmermarked i Gørlev. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 5.-7. juli er der Hesteskue og kræmmermarked i Gørlev. Her vil der være heste i alle størrelser, masser af kræmmerboder og TopJumps børnetivoli melder også klar til Hesteskue og kræmmermarked i Gørlev.

Der har været hesteskue i Gørlev siden 1977, og denne gang er der tilmeldt heste fordelt på racerne: Belgiske heste, Clydesdale, Connemara pony, Fell pony, Gotlandsruss, Haflingere, Knabstruppere, Shetlandspony, Nordsvenske Heste, Tinker, Welsh pony og Miniature.

Kræmmerboder samt tivoli

Fredag kl. 14 åbner kræmmerboder/erhvervsboder, samt tivoli for børn. Der vil være omkring 90 spændende boder, og Gørlev udvalget, der står for hesteskue og kræmmermarkedet, har igen i år forsøgt at sammensætte markedet, så der er et stort udvalg af forskellige boder.

”Markedet er totalt udsolgt, og vi har venteliste. Vores mangeårige samarbejds-partner Søren Tullesen fra Skipperkroen har et kæmpe telt på pladsen, hvor der kan købes mad og derudover har han også sit hyggelige grilltelt, hvorfra der kan købes pølser. Vores gæster har givet mange positive tilbagemeldinger på vores nye samarbejdspartner TopJump, og vi er derfor meget glade for, at vi igen i år har en aftale med TopJump, der kommer med deres flotte tivoli primært for børn. De har som sidste år toget Magnus med, der kører rundt på pladsen. Det var sidste år meget populært og vi glæder til igen at byde Magnus velkommen,” lyder det fra Gørlev udvalget, der fortsætter: ”Som noget nyt på dette sommerskue har vi valgt, at hesteudstillingen/bedømmelserne er om lørdagen ligesom på efterårsskuet. Lørdagen starter med åbningstale ved Kalundborg Kommunes borgmester, Martin Damm, hvorefter de første bedømmelser af heste i ringen starter.”

Boderne åbner kl. 10, hvor det traditionsrige hesteoptog tager fra pladsen til XL Byg og returnerer via Torvet. Hesteoptoget plejer at være en stor oplevelse. Denne gang er det en spansk hest, der rider forrest med Gørlev udvalgets fane efterfulgt af en vogn med musik og Kalundborg Kommunes borgmester. Derefter kommer en række flotte ekvipager.

Heste i alle størrelser

Lørdagen bliver en dag fyldt med heste både i optoget, i ringen og ved bommene. Der er heste i alle størrelser og der bliver i ringen åben votering, så gæsterne kan følge med i dommernes vurderinger. Der vil være kåring af skuets bedste hoppe, bedste veteran, bedste vallak og bedste samling. Derudover vil der være mønstringskonkurrence.

”Når hestene ikke er i ringen, vil der naturligvis også som altid være mulighed for at kommet tæt på de mange flotte heste og få en snak med udstillerne. Det bliver helt sikkert en søndag med masser af liv, mange heste og forhåbentlig som altid mange glade gæster, ” lyder det fra Gørlev udvalget.

Sidste års æseltræk for børn var meget populært og man har derfor igen i år valgt at byde æslerne velkomne på pladsen, så børnene har mulighed for at prøve æselridning i tidsrummet 11 til 15 lørdag og søndag. For de gæster, der også har interesse for mindre dyr, er der som altid både lørdag og søndag kæledyrsudstilling. Hvis hele familien får lyst til en tur på en hestevogn, er det også en mulighed både lørdag og søndag, hvor Kjeld Anholm kører kaperkørsel.

Søndag starter kl. 10 med åbningstale af Erik Andersen, formand for Gørlev Turistforening.  Søndag er der også mulighed for at se heste i ringen.

”Der vil være forskellige overraskelser, men allerede nu kan vi og gæsterne glæde os til at se show med de meget smukke sorte Frieserheste, Historisk showhold og Clydesdale heste,” fortæller Gørlev udvalget.

God opbakning til hesteskue og kræmmermarkedet

Ved indkørslen til Søkrogen vil der stå p-vagter, som tidligere år, og opkræve 40 kr. pr. bil. Parkeringsbilletten kan lørdag og søndag afleveres ved informationsvognen, hvorefter man deltager i en konkurrence. Indtægten på parkering er en meget væsentlig faktor til, at der fortsat kan være skue/marked i Gørlev.

”Vi håber derfor, at mange vil støtte vores skue/marked, så arrangementet kan fortsætte fremover. Det er ikke tilladt at parkere på vejene omkring markedspladsen. Der ligger som altid mange timers arbejde bag planlægningen af markedet og såvel Gørlev udvalget som de mange samarbejdspartnere, glæder sig til at præsentere årets skue og kræmmermarked.  Uden den kæmpe lokale opbakning, som vi møder både før, under og efter markedet/skuet, ville det være svært at gennemføre et sådan arrangement,” slutter de i Gørlev udvalget af med at sige.

For yderligere information henvises der til www.goerlevhesteogkraemmer.dk eller Facebook ’Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked’.

Del