Henriette er overrasket og glad

Der var kampvalg om posten som politisk næstformand i tirsdags. Posten rendte Henriette dog overbevisende med, idet hun fik to tredjedele af de 317 stemmer.

Henriette er overrasket og glad
Det var en glad Henriette Ergemann, der modtog blomster, da hun blev valgt som ny næstformand for Nye Borgerlige. Foto: Anders Kjærulff.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Henriette Ergemann, der sidder i kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune, samt er formand for Børn- og Familieudvalget, er netop valgt som ny næstformand for Nye Borgerlige.

Det var en glad og overrasket Henriette Ergemann, der tog telefonen torsdag formiddag, da TV-Kalundborg ringede hende op. Tirsdag aften blev hun nemlig, i Fredericia, valgt til næstformand for Nye Borgerlige.

Mens folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen var den eneste, der havde meldt sig som kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige var der kampvalg om posten som politisk næstformand. Posten rendte Henriette dog overbevisende med, idet hun fik to tredjedele af de 317 stemmer.

”Jeg blev meget overrasket. Jeg havde måske en lille forventning om, at jeg blev en af de to, der skulle kæmpe om pladsen. Men jeg er meget glad og overvældet over den tillid, som der er vist mig. Det hele er gået så stærkt, det var faktisk først for fire uger siden, at jeg besluttede at stille op. Så det har været et kort og intenst forløb. For bare en måneds tid siden havde jeg faktisk aldrig gjort mig nogle tanker om at skulle være politisk næstformand i partiet,” fortæller Henriette Ergemann.

Bringer provinsen i spil

Den nyvalgte formand er ikke i tvivl om, at det vil bringe noget positivt med sig til partiet, at hun bor i en mindre by i Danmark. Ofte er de områder lidt overset, men det vil hun lave om på.

”Jeg tror det er meget positivt for de mindre byer, som fx Kalundborg, at jeg er blevet valgt. Jeg har tænkt mig at skulle rundt i landet og snakke med medlemmer og lokalforeninger. Det har vi savnet, det ved jeg jo selv, og der er langt til Christiansborg. Nu får de små byer pludselig en stemme, og derudover har jeg da også lidt lokalpolitiskerfaring,” fortæller Henriette Ergemann, og fortsætter: ”Og jeg vil gerne slå fast med syvtommersøm, at det ikke vil gå ud over mit lokalpolitiske arbejde. Jeg fortsætter fuldstændig, som jeg har gjort hidtil.”

Henriette Ergemann stillede op til Folketinget i november 2022, hvor hun fik 1.547 stemmer – det var dog ikke nok til en plads på borgen.

Besøg af den nye samt tidligere formand

Den nyvalgte næstformand kan ydermere fortælle, at der vil være et arrangement i Raklev Sognegård den 21. februar, hvor både den tidligere formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, samt den nye formand for partiet, Lars Boje Mathiesen, vil deltage. Ligeledes vil den nyvalgte næstformand fra Kalundborg naturligvis.

”Det er ikke kun for medlemmer, alle er velkomne. Jeg håber, at vi bliver mange, for vi er faktisk det sted i Danmark, hvor vi har flest medlemmer pr indbygger,” fortæller Henriette Ergemann.

Del