Helt på månen

"Hvad nu, hvis du kunne lande på Månen med et sejlskib, og sejle fra Stilhedens Hav til Grænsehavet? Hvordan ville månestøvet ændre dig på rejsen?"

Helt på månen
Forestillingen ’Moon - en vægtløs kabaret' spiller på Postgården i Kalundborg. Foto: Teater Asterions Hus.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Femkanten er på banen igen. Forestillingen ’Moon - en vægtløs kabaret' spiller på Postgården i Kalundborg tirsdag den 29. november

Teaterformidlingen Femkanten præsenterer en ganske særlig kabaret på Postgården. Det sker tirsdag den 29. november kl. 19.30 med en ny forestilling fra Teater Asterions Hus, som har besøgt Femkanten flere gange, senest med den magiske ’Alice i eventyrland for voksne’. Med forestillingen ‘Moon’ hyler Teater Asterions Hus mod fuldmånen og går på opdagelse i menneskets skyggesider. Hvad gemmer sig på bagsiden af månen, i mørket og de natsorte afkroge af sindet? 

Månen som et spejl for menneskeheden

Hvad nu, hvis du kunne lande på Månen med et sejlskib, og sejle fra Stilhedens Hav til Grænsehavet? Hvordan ville månestøvet ændre dig på rejsen? I Moon går danser og performer Tilde Knudsen sammen med komponist, sanger og musiker Klaus Risager på scenen i en månesyg kabaret om længsel, begær og foranderlighed til ny-komponeret musik. Her bliver Månen det spejl, der viser os menneskehedens sande ansigt. I Månen har vi gennem årtusinder projiceret vores lidenskaber, frygt og håb for fremtiden. Som det eneste himmellegeme, hvis overflade kan ses med det blotte øje fra Jorden, har Månen gennem århundreder fascineret kunstnere og forfattere.

Månen i naturvidenskab og som motiv i kunst, musik og poesi

Fra tidlige kultures månegudinder, som symboler på frugtbarhed eller den romantiske billedkunsts malerier af den blege ensomme måne. Fra forfattere som Jules Verne, hvis fremtidstro ses i ’Rejsen til Månen’ eller musikere som Pink Floyd, for hvem månerejsen bliver en rejse indad i det skrøbelige menneskesind i ’Dark side of the Moon’. Månen har til alle tider inspireret digtere, mystikere, videnskabsfolk og folketro; og leverer et arsenal af billeder, motiver, tekst og musik som er forestillingens afsæt og udgangspunktet for opdagelsesprocessen. Forestillingen trækker på alle de myter og bagage, der ligger i månens tilstedeværelse i vores verden.

Forestillingen varer 60 minutter uden pause, og foregår tirsdag den 29. november kl. 19.30. Billetter kan købes vis Femkantens hjemmeside www.5kanten.dk  

Del