Helikopter på fjorden

Vi træner med 722 et par gange om året, når det passer ind i sejlads og flyvemønster."

Helikopter på fjorden
Privatfoto

Af Jens Nielsen

Tirsdag aften fløj en redningshelikopter lavt over dele af Kalundborg Fjord, der var kun tale om en øvelse.

En af forsvarets store redningshelikoptere fløj tirsdag aften meget lavt over store dele af Kalundborg Fjord, en aktion som på alle måder lignede en redningsaktion, men der er heldigvis kun tale om en øvelse i samarbejde med Marinehjemmeværnets skib MHV 912 Holger Danske fra Kalundborg.
Vi havde besøg af Helicopter Wing (Esk 722) på Kalundborg Fjord. Træningen bestod dels af at positionere helikopteren over skib under gang, dels at sætte redder og læge af hos os på 912 Holger Danske, og endelig af at hoiste fire af vores gaster op i helikopteren,” fortæller Milan R. Falsing, løjtnant i HVF251 Kalundborg, og fortsætter, Vi træner med 722 et par gange om året, når det passer ind i sejlads og flyvemønster."
Det giver rigtig god mening for os begge, eftersom vi også samarbejder med dem, når vi kaldes ud på SAR (Search and Rescue) for JRCC.”

Tirsdag aften blev også brugt på en god kombination af blindsejlads, brandrulle og eftersøgning. Sidst på aftenen var MHV 912 Holger Danske retur på sin vanlige plads i øst havnen og mandskabet lidt skarpere, og noget mere trætte, end da de tog afsted.

Del