Hele familien inviteres på en ægte landoplevelse - oplev processen fra muld til mund

Mejnerts åbner endnu engang dørene op på Viskingegården og inviterer hele familien på en ægte landoplevelse, hvor der vil være masser af aktiviteter for både børn og voksne

Hele familien inviteres på en ægte landoplevelse - oplev processen fra muld til mund
Alle interesserede er velkommen når der inviteres indenfor på Viskingegården til Mejnerts Dagen 2023. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Der er rigtigt mange aktiviteter for hele familien når Mejnerts åbner dørene til hele Viskingegården lørdag d. 20. maj fra kl. 10-16 og inviterer indenfor til Mejnerts Dagen 2023.

Mejnerts åbner endnu engang dørene op på Viskingegården og inviterer hele familien på en ægte landoplevelse, hvor gæsterne kan følge hele processen fra muld til mund.

Mejnerts Dagen afvikles på lørdag d. 20. maj mellem kl. 10 og 16, hvor der vil være en lang række af aktiviteter på det økologiske landbrug for både børn og voksne.

”Vi har lavet navnet om fra Kornets Dag til Mejnerts Dagen fordi vi nu også har kartofler som fylder rigtigt meget i vores forretning, derfor har vi givet arrangementet et nyt navn, fortæller Peter Mejnertsen, som er medejer af Mejnerts, og fortsætter,

”Det er en dag for hele familien hvor man kan komme ud på landet og få en ægte landoplevelse og bare se hvem vi er, man skal se hvor kornet kommer fra, følge processen fra mark ind til møllen, til det færdige produkt står på hylderne i gårdbutikken, fra muld til mund som vi kalder det."

Mejnerts Dagen byder bl.a. på markvandring, hvor børn og voksne bliver kørt ud i marken. Man kan komme ind i møllen og se hvordan det moderne mølleri maler det økologiske korn på rigtige stenkværne.  Gårdbutikken har åbent hvor der kan købes både nye kartofler, mel, brødblandinger og et surdejskit.

Kalundborg Jagtforening er repræsenteret på gårdspladsen. Gæsterne kan prøve at køre en af gårdens helt store traktorer på en lukket bane, og alle gårdens andre store maskiner vil være udstillet.

En lokal honningmand vil forklare hvordan man laver Honning og Finn Roel Ringe fra Røsnæs kommer med sine får og et par lam og vil fortælle om de økologiske ’græsslåmaskiner’.

For de mindste opsættes en pedaltraktorbane, hvor man har mulighed for at tage et kørekort og i bageværkstedet kan de mindste bage sit eget brød og lave kartoffeltryk.

”I bageværkstedet kan man bage sit eget brød, der er kartoffeltryk for de mindste og så kommer surdejsnørd Rebekka Brokman og fortæller om surdej,” fortæller Peter Mejnertsen.

Kartoffelgriller

På gårdspladsen på Viskingegården vil der være mulighed for at købe Mejnerts helt egen kartoffelgriller, en lækker grillpølse lavet med kartofler i fra Mejnerts og dertil hjemmelavet kartoffelsalat lavet på nye kartofler og en musiker vil sørge for hyggemusik på gårdspladsen.

Familien Mejnertsen på Viskingegården håber at rigtigt mange vil kikke forbi og få et indblik i det store moderne økologiske landbrug og mølleri.

”Det bliver en stor dag hvor der plejer at komme op mod 1000 mennesker, så vi glæder os,” siger Peter Mejnertsen

Mejnerts, Viskingegården finder du på Forsingevej 4, 4470 Svebølle, og der er gratis entre.

Herunder video fra et af de forrige arrangementer hos Mejnerts

Del