Havetraktortyve afsløret

Onsdag formiddag kørte en patrulje til anmeldelse om indbrud på en ejendom.

Havetraktortyve afsløret
Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag formiddag kørte en patrulje til anmeldelse om indbrud på en ejendom på Omfartsvejen i Gørlev. Ejeren af ejendommen havde slået alarm, da hun havde set to maskerede mænd, som ødelagde overvågningsudstyret.

Da patruljen kom frem til stedet, traf de ingen indbrudstyve, og huset var ikke brudt op. Overvågningskameraer, der var sat op på gårdspladsen, var hevet ned og et skur var opbrudt, hvorfra der var stjålet en orange havetraktor. Patruljen optog rapport om indbruddet i skuret, og bad husejeren om at sikre overvågningsvideoen. 

Dagen efter fik politiet videoen, og her fik betjentene noget at gå efter, da de to tyve talte sammen på videoen. Den ene betjent havde nu en stærk mistanke til en navngiven 44-årig mand fra Kalundborg, som han tidligere havde haft fat i for lignende tyverier.

Ejeren af ejendommen lavede desuden et Facebookopslag om tyveriet, og fik nu oplysninger fra en bekendt, der havde set en bil køre med en orange havetraktor på en trailer kort efter gerningstidspunktet. 

Den 44-årige mistænkte mand bor på samme vej, hvor bilen med havetraktoren var set køre. Bilen blev godt beskrevet af vidnet, så betjentene mistænkte desuden en 33-årig mand, som tidligere var truffet sammen med den 44-årige i en lignende bil.

Patruljen satte kursen til den 44-åriges adresse, hvor han med det samme erkendte tyveriet af havetraktoren og fremviste, at han have gemt den i sit skur. I skuret stod endnu en havetraktor, som den 44-årige erkendte at have stjålet fra et sommerhus i Bjerge samme dag. Dette tyveri var endnu ikke anmeldt, men den 44-årige udpegede gerningsstedet på et kort. I et sommerhus på Åmarksvej i Bjerge Strand fandt patruljen et opbrudt skur, hvorfra den anden havetraktor var stjålet.

Politiet sigtede både den 44-årige og den 33-årige for tyveri af de to havetraktorer, som de begge erkendte at have stjålet. Nu arbejder politiet på at få identificeret sommerhusejen på Åmarksvej, der nok stadig er uvidende om, at der har været indbrud i skuret. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport fredag.

Del