Har prøvet talentet af i udlandet og drømmer om en plads på landsholdet

Lokalt cykeltalent har deltaget i flere udenlandske løb, det ene i landsholdstrøjen. Træner nu efter en fast plads på juniorlandsholdet.

Har prøvet talentet af i udlandet og drømmer om en plads på landsholdet
Det lokale cykeltalent Magnus Saxtoft, her sammen med junior eliteteamet Team Zealand Cycling, håber på en fremtid som professionel cykelrytter. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Magnus Saxtoft fra Kalundborg, som er udtaget til junior eliteteamet Team Zealand Cycling, har i år fået international erfaring og kontrakten er netop blevet forlænget for det næste år. Drømmen er en plads på juniorlandsholdet.

Den talentfulde cykelrytter Magnus Saxtoft fra Kalundborg drømmer om en fremtid som professionel cykelrytter. Han har i år været udtaget til junior eliteteamet Team Zealand Cycling og kontrakten er netop forlænget for næste sæson.

Hele denne weekend har Team Zealand Cycling været i Kalundborg hvor lørdagen er brugt til besøg hos en række sponsorer mens søndagen stod på en 150 km. lang tur på Vestsjælland, i øvrigt planlagt af Magnus.

Team Zealand Cycling har ambitioner om udvikling og at rykke rytterne mest muligt i de to år de kører for teamet, og gøre dem klar til at køre som seniorrytter, både med hensyn til træning og hvordan man tilpasser sig på et professionelt cykelhold.

Og for Magnus Saxtoft har det første år budt på flere internationale oplevelser og mere erfaring.

”Det er gået godt, det har udviklet mig rigtigt meget, jeg er glad for det og det har givet mig en masse erfaring og viden og så har jeg rykket mig meget,” fortæller Magnus Saxtoft, inden teamet blev sendt afsted søndag morgen.

International erfaring

Magnus Saxtoft har i løbet af året været i udlandet for at få mere erfaring med de store cykelløb, bl.a. har han deltaget i det Italienske endagsløb - “Trofeo Comune di Vertova” hvor han kom med feltet hjem, kun 50 sekunder efter vinderen.

Men Magnus har også prøvet talentet af sammen med juniorlandsholdet. Han blev tidligere på året inviteret til at køre i Slovakiet for landsholdet. Han blev en flot nr. 33 ud af 150 ryttere, og blev nr. 17 på bjergetapen.

”Det var en kæmpe oplevelse at køre i landsholdstrøjen,” fortæller Magnus Saxtoft, der håber på, at han kan blive udtaget fast til juniorlandsholdet, men det skal en række cykelløb her i september være med til at afgøre, for der vil landstræneren nemlig være til stede og spotte hvem der skal udtages.

Magnus Saxtoft, som lige om lidt fylder 17 år, træner op mod 20 timer om ugen på sin racercykel, og når han ikke sidder på cyklen er han gået i gang med at læse til elektriker.

Der skal mange penge til

Som i så mange andre sportsgrene så skal der mange penge til før man når toppen og kan leve af sin sport, derfor er Magnus Saxtoft hele tiden på jagt efter sponsorer som vil støtte hans vej mod toppen, så skulle der være lokale firmaer som gerne vil støtte op om det lokale cykeltalent kan Magnus kontaktes på e-mail: magnus@saxtoft.dk

Lokalt er Magnus Saxtoft støttet af: Lip's Autoteknik, STARK Kalundborg, Houg Tømrer- og snedkerfirma ApS, Tufvesson Isolering Aps, HAU Gulve og WF Design.

Del