Har fået doneret to spændende både

Det Maritime Værksted har fået doneret to gamle både med en spændende historie.

Har fået doneret to spændende både
Den gamle chalup er sat ind i det store værksted som Det Maritime Værksted nu råder over. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det Maritime Værksted har fået doneret to både mere til samlingen, en gammel jagtbåd og en chalup.

Det Maritime Værksted i Kalundborg råder over en række både, bl.a. den lille fine fiskekutter Fut, og fredag kom der så to både mere til samlingen som er blevet doneret til Det Maritime Værksted.

En gammel jagtbåd, bygget i 1958 og som har ligget i vandet i Havnsø. Båden har været brugt til havjagt men det er ikke længere tilladt, derfor var der egentligt planer om at skære båden op, men nu er den altså landet i Kalundborg og står uden for de nye lokaler på Slagelsevej som Det Maritime Værksted har fået stillet til rådighed af Kalundborg Kommune.

Jagtbåden er bygget i Kalundborg af snedkermester Leo Herløv og har en Mercedes motor på 60 HK.

”Båden er funktionsdygtig og måske skal vi have den ud og sejle, og ellers skal den bruges til udstilling. Hvis man har så mange ting som muligt, så bliver det mere interessant for gæster at komme her,” fortæller Hardy Bruun, formand for Det Maritime Værksted.

Sejlede mellem småøerne

Foreningen har også fået doneret en chalup på omkring 10 meter. Den blev i slutningen af 1950'erne bygget til Zonen og det eksemplar, som nu er kommet til Kalundborg, er formentligt den sidste af de fem som blev bygget. Chaluppen er hentet i Esrum Sø.

”Det er formentligt den sidste, som er tilbage. Den er blevet brugt til at sejle mellem småøerne. Egentligt skulle den være skåret ud til brænde og det har vi det jo lidt dårligt med,” fortæller Hardy Bruun, og fortsætter,

”Nu skal vi have den slebet og malet. Der er sejlet med den i sommer, så båden er fuldt funktionsdygtig.”

For nyligt fik Det Maritime Værksted også doneret en 30 kvadratmeter spidsgatter bygget af bådebygger Thomsen her i Kalundborg tilbage i 1939.

Del