Har doneret 400 maritime genstande til museum

Der var tilsyneladende ikke interesse for at samlingen skulle blive i Kalundborg.

Har doneret 400 maritime genstande til museum
Poul Blasen, til højre i billedet, har doneret hele sin store maritime samling til 'Maskinrummet' i Skagen. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Poul Blasen fra Kalundborg har netop doneret hele sin maritime samling til ’Maskinrummet’ i Skagen. Tilsyneladende har der ikke været interesse for, at samlingen skulle blive i Kalundborg.

18 paller på en stor sættevogn, så meget fylder omkring 400 maritime genstande som nu er landet hos ’Maskinrummet’, v/ Henning Kjeldsen, Skagen.

Det er Poul Blasen fra Kalundborg som gennem mange år har samlet de mange effekter, bl.a. en lang række af modelskibe, fx det tre meter lange krydstogtskib Bremen.

Poul Blasen havde et stort ønske om, at samlingen kunne blive i Kalundborg, men det har der tilsyneladende ikke været interesse for.

”Det kunne bare ikke lade sig gøre i Kalundborg, hvor der i kommunalbestyrelsen ikke var forståelse for og interesse for den maritim kulturarv, der har været gennem 800 år i Kalundborg. Det Maritime Værksted havde gjort en stor indsats for et maritimt center nede på havnen i Det Blå Pakhus, hvor de både kunne trække turister og krydstogtsturister til,” fortæller Poul Blasen.

Det Maritime Værksted er nu flyttet fra Det Blå Pakhus på havnen til en industribygning på Slagelsevej og her bliver det svært at trække turisterne til, mener Poul Blasen.

Derfor er den store samling af maritime genstande nu doneret til ’Maskinrummet’ i Skagen, her er Henning Kjeldsen i gang med at bygge et nyt maritimt center, som bliver et af Danmarks største på 10.000 m2 på Skagen havn. Det bliver færdig til efteråret.

”Jeg tog denne beslutning fordi det var min drøm, at flest muligt fik de maritime dele at se, i et søfartsmuseum eller maritimt center hver dag, hvor man kunne komme til at bygge videre på samlingen,” fortæller Poul Blasen, og fortsætter,

”Jeg er ikke bitter over situationen, vi lever jo i et demokrati og det må man rette sig ind efter. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over at de maritime effekter ikke kunne blive i Kalundborg, men de har været opmagasineret i næsten fem år og for tre år siden blev samtlige politikere inviteret ned og se samlingen, men der kom ikke en eneste, så interessen fra flertallet i den nuværende kommunalbestyrelse ser ikke ud til at være til stede.”

Del