Har ansøgt om at åbne ny uddannelse i Kalundborg
I ansøgningen skriver Københavns Universitet, at uddannelsen fysisk skal placeres i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk
Københavns Universitet har ansøgt Uddannelses- og Forskningsministeriet om at udbyde en engelsksproget kandidatuddannelse i Kalundborg fra sommeren 2024.
Københavns Universitet har netop ansøgt uddannelses- og forskningsministeriet om at etablere en to-årig, engelsksproget kandidat-uddannelse Biosolutions (biologiske løsninger) i Kalundborg. De forventer at få svar omkring den 12. april.
Kalundborg er ikke et tilfældigt valg
I ansøgningen skriver Københavns Universitet, at uddannelsen fysisk skal placeres i Kalundborg, idet Kalundborg er et område i en rivende udvikling og allerede huser store biotek- og biosolutionsvirksomheder som Novo Nordisk, Novozymes, Chr. Hansen, UniBio og 21stBio samt en række mindre virksomheder. Det forventes ydermere, at Kalundborg vil tiltrække flere startupvirksomheder, på grund af den basale infrastruktur under Kalundborg Forsyning og Kalundborg Symbiose.
I ansøgningen til Uddannelses- og Forskningsministeriet står der bl.a.: ”Kalundborg har flere uddannelser, der understøtter udviklingen af industrien og byen som en uddannelsesby. Professionshøjskolen Absalon har allerede etableret diplomingeniøruddannelser i maskinteknologi og bioteknologi… Desuden vil der komme andre nye uddannelser som MSc Biomanufacturing (DTU) og Tech Management and Marine Engineering (Maskinmesterskolen). DTU arbejder tillige på etablering af en uddannelse i Industrial Design i samarbejde med Det Kongelige Akademi, der fra 2023 vil etablere en arkitektuddannelse (byplanlægning) i Kalundborg. Maskinmesterskolen i København vil fra 2023 tilbyde den teoretiske del af uddannelsen i Kalundborg. Endelig påtænker IT-Universitetet at etablere uddannelse i Kalundborg.
Tæt samarbejde med virksomhederne
De skriver ligeledes i ansøgningen, at der gennem uddannelsen vil være et tæt samarbejde med virksomheder, især de virksomheder, der ligger i Kalundborg således, at de studerende tidligt i uddannelsen præsenteres for jobmuligheder.
”Virksomhederne i Kalundborg vil altså være involveret i uddannelsen og i de enkelte fagelementer. De vil give praksisnær gæsteundervisning, så de studerende får indblik i, hvorfor læringsmålene i de enkelte kurser er vigtige. Der vil være praksisintegration, hvor de studerende i kurser kan arbejde med cases fra virksomhederne og projekter i samarbejde med virksomhederne, herunder specialer. Det forventes, at størstedelen af specialerne vil ske i samarbejde med virksomheder. Dette vil give de studerende indsigt i de efterfølgende jobmuligheder og sikre dem direkte adgang til virksomheder, som efterspørger dimittender fra Biosolutions,” skriver Københavns Universitet i ansøgningen.