Handicappris: Har altid arbejdet for de svage i samfundet

Hvert år er der flere som er indstillet og som gør en uvurderlig indsats. Handicapprisen 2023 bliver i år givet til en ganske særlig person, en som hele sit liv har gjort noget for de svage i samfundet.

Handicappris: Har altid arbejdet for de svage i samfundet
Gunver Jensen, formand for Handicaprådet i Kalundborg Kommune, overrakte Handicapprisen 2023 til Villy Hald søndag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen 

90-årige Villy Hald modtog søndag formiddag Kalundborg Kommunes Handicappris 2023.

Handicaprådet havde i år 15 indstillinger, men det var et enigt udvalg, der pegede på Villy Hald, tidligere formand for Hjernesagen, og som altid har arbejdet for de svage i samfundet.

”Vi glæder os over hvor mange i Kalundborg Kommune som gør en ganske særlig indsats til glæde og gavn for fysisk og psykisk handicappede. Hvert år er der flere som er indstillet og som gør en uvurderlig indsats. Handicapprisen 2023 bliver i år givet til en ganske særlig person, en som hele sit liv har gjort noget for de svage i samfundet. Han tænker på andre før sig selv. En så fantastisk person har vi i Kalundborg Kommune og det fortjener anerkendelse, derfor er det selvfølgelig dig Villy Hald som skal modtage Handicapprisen 2023,” sagde Gunver Jensen, formand for Handicaprådet i Kalundborg Kommune, i sin tale til prismodtageren, som søndag var mødt op sammen med sin familie på Cafe Costa Kalundborg.

Handicapprisen 2023 består af 10.000 kroner og et litografi fra landsforeningen LEV.

Og pengene har Villy Hald allerede brugt.

”Tak, da du ringede, blev jeg helt mundlam, jeg tænkte, det kan ikke være rigtigt, men mange tak for de flotte ord, de varmer. Og tak for pengene, de er brugt. Min vaskemaskine gik i stykker dagen efter at du ringede,” kunne Villy Hald fortælle de fremmødte i sin tale.

I indstillingen af Villy Hald stod der bl.a. “Villy har i sit 90-årige liv altid arbejdet for de svage i samfundet. Det både som lærer, spejderleder og selvfølgelig ikke mindst som dybt engageret i Aktivitetscenter Munkesøen som formand for stedet og ikke mindst som bestyrelsesmedlem og senere mangeårige formand for Hjernesagen. Villy har gennem de sidste mange år taget sig specielt meget af Hjernesagen, både som formand og bestyrelsesmedlem. Ingen går nogensinde forgæves til Villy, når der er brug for en bisidder, en afhentning til møde eller andet, besøg i hjemmet for at hjælpe med afklaringer. Som nuværende formand for Hjernesagen er det en fornøjelse at se, at Villy sine 90 år til trods, stadig er aktiv i at hjælpe denne gruppe af medborgere, som desværre stadig vokser. ”

Det er Ole Kølle, formand for Hjernesagen i Kalundborg, der har indstillet Villy Hald.

Del