Han har svært ved at forestille sig et liv uden kunst

Til foredraget vil Adrian Hughes give eksempler og bud på kunstnerisk kvalitet.

 

Han har svært ved at forestille sig et liv uden kunst
Adrian Hughes er inviteret til Kalundborg af Kunstforeningen og Biblioteksklubben.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Adrian Hughes er inviteret til Kalundborg af Kunstforeningen og Biblioteksklubben for at give tips til at forstå, hvad der er kunst, og hvad vi kan bruge den til.

Til foredraget vil Adrian Hughes give eksempler og bud på kunstnerisk kvalitet, kunstens mystiske pris-mekanismer gennemgås og der forklarer hvordan f.eks. Leonardo da Vincis ”Verdens Frelser” kan være over 2,5 mia. kroner værd for nogen. Selv har han svært ved at forestille sig et liv uden. Adrian Hughes har opsøgt kunsten med nysgerrighed og engagement hele sit voksne liv. Enkelte gange har den skuffet ham, men som regel er han gået fra museer og gallerier opløftet og forfrisket med nye perspektiver på tilværelsen.

Moderne kunst bliver ofte beskyldt for at være indadvendt. Mange risikerer at gå på museum, og have svært ved at se forskel på kunsten og det, som rengøringsfolkene har glemt at tage med sig. Hvordan kan det være?  

Med udvalgte eksempler giver Adrian Hughes råd til dem, der overvejer at købe kunst. Under foredraget vises en lang en lang række eksempler på både kontroversiel og mere folkekær kunst, og der lægges ivrigt op til dialog med publikum, som f.eks. kan byde ind med kunst og kunstnere, de gerne vil have debatteret.

Adrian Hughes er for de fleste kendt fra det hedengangne Smagsdommerne på DR 2 og DR K, og nu vært på DRKs Kunstquiz og Historiequizzen. Adrian Lloyd Hughes foredrag om kunst og kultur er tankevækkende, underholdende og fyldt med energi. Oplev en foredragsholder med en smittende entusiasme, overvældende viden og godt humør.

Foredraget finder sted mandag den 21. november kl. 18.30 på Musisk Skole i Kalundborg. Billetter kan købes via www.kalundborgbib.dk under ”det sker” eller ved personlig henvendelse til at af Kalundborg Biblioteker.

Der er rabat på billetprisen til medlemmer af både Kunstforeningen og Biblioteksklubben. Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem Kunstforeningen og Biblioteksklubben.

Del