Han favnede bredt

Han favnede bredt. Natten til tirsdag døde Bo Madsen, der var et kendt ansigt i fodboldverdenen i Kalundborg - og et meget afholdt menneske. Der afholdes mindeceremoni for ham ved Røsnæshallen.

Han favnede bredt Han favnede bredt. Natten til tirsdag døde Bo Madsen, der var et kendt ansigt i fodboldverdenen i Kalundborg - og meget afholdt af mange mennesker.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Han favnede bredt. Natten til tirsdag døde Bo Madsen, der var et kendt ansigt i fodboldverdenen i Kalundborg - og et meget afholdt menneske.

Bo Madsen, der var en meget populær fodboldtræner i Raklev, var julen over indlagt på Slagelse Sygehus, hvor han natten til tirsdag i denne uge døde. Han blev kun 53 år. Bo Madsen voksede op i Årby, hvor han også boede, da han døde en kold og grå dag i januar. Han stiftede aldrig selv familie, fodbolden var i stedet en meget stor del af hans liv.

”Bo sendte billeder søndag, hvor han så ud til at smile og være ved godt mod, og halvandet døgn senere var han død. Han var sej til det sidste, og nåede at fortælle sin faster, hvem der skulle bære hans kiste osv., hvis han ikke overlevede,” fortæller Bo Madsens gode ven gennem mange år, Morten Nystrup.

Blev en af de blå med det samme

Bo Madsen blev træner i Årby, da han var blot 16 år, men skiftede klub til de blå i Raklev som 26-årig. Her har han været næsten lige siden, og har haft berøring med stort set alle fodboldhold i idrætsforeningen. Han var meget vellidt af alle – store som små.

”Bo samlede mennesker. Han var et meget vellidt og rart menneske og fodboldtræner, der tænkte meget på andre. Det var sådan, at hvis man ansatte Bo, og der ingen spillere var, så kom de, når han blev træner. Han hjalp også altid, hvor han kunne. Han favnede bredt. Han var en rigtig god ven og en dygtig træner, og var faktisk også god til at spille fodbold som dreng, men han kom til skade med sin ankel for mange år siden, og kunne ikke selv spille,” fortæller René Lorentsen, der også var gode venner med Bo Madsen gennem mange år.  

Morten Nystrup kan sagtens genkende beskrivelsen af, at Bo Madsen samlede mennesker omkring sig, og at han var meget vellidt blandt alle, han mødte på sin vej.

”Vi kender hinanden helt tilbage fra Handelsskolen i 1986. Vi var sammen altid dengang. Bo har også altid brugt meget af sin tid på fodbold. Han var en stor del af de blå i Raklev, og rigtig mange kendte ham og holdt af ham. Han har gjort en stor forskel for mange mennesker. Han var sådan en, som alle kunne lide. Man kunne slet ikke lade være,” fortæller Morten Nystrup.

Mange vil gerne sige farvel

Mange mennesker vil gerne vise deres kærlighed og respekt til og for Bo Madsen, når han bisættes lørdag den 15. januar klokken 13 fra Raklev Kirke. Men i disse tider begrænser COVID-19 restriktioner desværre antallet af pladser i kirken. Man er naturligvis velkommen til at stå ude foran kirken, og man kan også deltage i mindeceremonien, der bliver holdt for Bo Madsen udendørs efterfølgende. Cafe Sønderjyden og Raklev Fodbold står for den udendørs mindeceremoni kl. 13.45, der afholdes ved kiosken Cafe Sønderjyden ved Raklevs kunstgræsbane ved Røsnæshallen.

Her vil klubben, på bedste Bo Madsen manér, servere en ”stadion-dulmer”, som Bo Madsen kaldte pølserne, sammen med en Faxe Kondi. Det vil blive helt uformelt, og alle er velkomne også selv om, at de ikke kommer i klubben til daglig. Af hensyn til antal sodavand, vil klubben dog gerne vide, om man deltager.

160 personer har allerede markeret på Facebook-begivenheden 'Mindeceremoni for Bo Madsen', at de deltager, hvilket slet ikke kommer bag på Bos gode venner. De er helt sikre på, at Bo Madsen en sidste gang vil vise sig som det varme samlingspunkt, han altid har været for rigtig mange mennesker og i særdeleshed for alle de blå i Raklev.

”Jeg er sikker på, at der kommer rigtig mange til mindeceremonien, og det er også i hans ånd, at vi afholder det på fodboldbanen ved Røsnæshallen, da han havde en stor del af sit liv her. Han vil være savnet,” fortæller René Lorentsen.

Del