Hærværk: Alle valgplakater revet ned

Hærværk: Alle valgplakater revet ned  Jonas Henriksen (S) med en god del af de indsamlede valgplakater. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Da borgerne i Gørlev stod op fredag morgen, var det ikke et kønt syn der mødte dem på byens gader. Næsten alle valgplakater i bymidten var revet ned og flød på fortovene.

I Facebook-gruppen ’4281 Gørlev’ gjorde borgere tidligt fredag morgen opmærksom på, at stort set alle valgplakater i midtbyen var revet ned. De fleste mennesker, der kommenterede de forskellige opslag, var enige om, at selvom plakaterne ikke pynter i bybilledet, så hører det ingen steder hjemme at vandalisere byen på denne måde.

Det kan de to opstillede kandidater fra Gørlevområdet, Jonas Henriksen (S) og Rune Halskov (SF), kan dog heller ikke se det sjove i natten hærværk.

”Det er sørgeligt, at folk tyer til selvtægt og laver hærværk, når nu det er sådan en kort periode det drejer sig om. Plakaterne må jo kun hænge der i fire uger,” siger Rune Halskov og Jonas Henriksen fortsætter,

” Personerne der har lavet hærværket har tilsyneladende ikke skelet til partifarve – alle er blevet revet ned og smidt på gaden. Det har været folk, der virkelig gerne ville sende et budskab, for selv plakater, som var svære at nå med en stige, var revet ned. Så personen eller personerne må virkelig være indebrændte.”

Rune og Jonas tog tidligt affære. Omkring kl. 08:00 var samtlige nedrevne plakater samlet op. De to var effektive og fjernede de ødelagte plakater fra Algade, Østerled og Ulstrupvej.

Desværre er de fleste plakater gået i stykker efter den hårdhændede behandling, så de kan ikke hænges op igen. Rune og Jonas har kørt de ødelagte valgplakater på genbrugsstationen.

”Valget er jo allerede tirsdag, så jeg tror ikke kandidaterne gider gå i gang med tape og strips for at hænge dem op igen. Jeg gør i hvert fald ikke,” siger en frustreret Jonas Henriksen efter indsamling af ødelagte valgplakater, og han fortsætter,

”Jeg har været rundt og tale med en del af borgere i Gørlev og har kun oplevet positive tilkendegivelser. Så det er ærgerligt vi her til sidst i valgkampen skal beskæftige os med hærværk, der skader den demokratiske proces i stedet for det der er vigtigt: At tale om, hvordan vi ser hver især ser fremtiden for Kalundborg Kommune.”

Jonas Henriksen oplyser, at i følge straffeloven kaldes det ’politisk drilleri’ at vandalisere eller udøve hærværk på valgplakater på den måde det er sket i Gørlev og det kan faktisk give op til 6 års fængsel.

Del