Hæder til ildsjæl, leder, udøver og idrætsfolk

Fra venstre: Årets Ildsjæl Michaela Petersen fra Hvidebækspejderne, Årets Leder Finn Pedersen fra Gørlev Tennisklub og Årets Udøver John Bruun fra Sejerø Golfklub. Foto: Julie Cebula

Af Jens Nielsen

Lørdag hædrede Folkeoplysningsudvalget i Kalundborg Kommune nogle af de foreningsaktive, der i 2019 og 2020 har opnået flotte resultater og/eller har ydet en særlig indsats. Bl.a. blev priserne som Årets ildsjæl, Årets udøver og Årets leder uddelt.

I forbindelse med BEVÆG festivallen i Kalundborg lørdag, uddelte Folkeoplysningsudvalget priser til de idrætsudøvere fra Kalundborg Kommune som i 2019 og 2020 er blevet danske mestre inden for deres sport eller har deltaget i EM eller VM.

Der var priser til Benny Lorentsen, Svebølle Motocrossklub, Danmarksmester - classic motocross 50ccm i 2019, Mikkel Boye Villemoes Lorentsen, Svebølle Motocrossklub, Danmarksmester - Motocross 50ccm i 2020, Mikkel Lehmann Eriksen, Kalundborg Hockey Klub. Mikkel blev udtaget af landstræneren på U16 landsholdet i Dansk Hockey Union, og var med til EM i Walcz - Polen i juli 2019, Daniel Nielsen, Kalundborg Billard Klub, Daniel har vundet guld i fri carambole under Den Danske Billard Union, Rizvan Sardalov, Kalundborg Amatør Bokseklub, Rizvan vandt det danske mesterskab i boksning i klassen, 52 kg, u-19, 14. november 2020, Pernille Olsen, Kalundborg Bueskytteforening, Dansk mester i dame senior 3d bueskydning 2019. Deltog desuden i VM 2019 og Hanne Christensen, Kalundborg Bueskytteforening, Dansk mesterskab i Dame senior compound 3d bueskydning 2019.

Årets Ildsjæl

Den fornemme pris som Årets Ildsjæl blev tildelt 23-årige Michaela Petersen fra Hvidebækspejderne i Ubby. Michaela Petersen har i 18 år været en del Hvidebækspejderne, først som spejder, og senere som leder.

Siden 2018 er der kommet 40% flere medlemmer af Hvidebækspejderne, dette skyldes i høj grad at Michaela sammen med en anden leder har fået startet en succesfuld familiespejder gren op, står der bl.a. i indstillingen af Årets Ildsjæl.

Årets Udøver

Titlen som Årets Udøver blev tildelt John Bruun, næstformand i Sejerø Golfklub.

Sejerø Golfklub er med sine 70 medlemmer Danmarks mindste golfklub, som drives ved udelukkende frivillig arbejdskraft. Her er John primus motor i at skaffe nye medlemmer både blandt øens fastboende samt sommerhusbeboerne, ligesom John er kontaktperson til øens skole med henblik på, at få børnene ud og spille, idet golf er den eneste udendørs sportsgren som de kan udøve her. John formår at fastholde gamle og nye medlemmer, bl.a. ved at han tilbyder instruktion/undervisning hver eneste søndag hele sommeren. John er også formand for turneringsudvalget, og sørger altid for, at vi får nogle gode og hyggelige turneringer, står der i indstillingen af Årets Udøver.

Årets Leder

Årets Leder blev Finn Pedersen fra Gørlev Tennisklub. Han har været formand for tennisklubben i næsten 25 år

Her har han ydet en kæmpe indsats for klubben og har været klubbens ansigt udadtil både overfor kommunen og i meget høj grad overfor klubbens medlemmer. Alle kender Finn som den altid åbne og glade formand, der har tid til nye medlemmer. De unge spillere. I klubben har Finn haft særlig opmærksomhed på, han af alle ved, at det er disse unge spillere, der bliver fremtidens foreningsledere, står der i indstillingen af Finn Pedersen.

Del