Hæder til frivillige og idrætsudøvere

Udvalget uddelte 14 mesterskabspriser fordelt på 7 foreninger og 1 landsholdspris samt de fornemme priser som Årets udøver, Årets leder og Årets ildsjæl.

Hæder til frivillige og idrætsudøvere
De fornemme priser som Årets udøver, Årets leder og Årets ildsjæl blev tirsdag aften uddelt på rådhuset i Kalundborg. Foto: Kalundborg Kommune.

Af Jens Nielsen

Tirsdag aften hædrede Folkeoplysningsudvalget endnu engang idrætsudøvere, der har opnået flotte resultater og/eller har ydet en særlig indsats. Bl.a. blev priserne som Årets udøver, Årets ildsjæl og Årets leder uddelt.

Folkeoplysningsudvalget afholdt tirsdag aften deres årlige prisoverrækkelse i kantinen på rådhuset i Kalundborg.

Udvalget uddelte 14 mesterskabspriser fordelt på 7 foreninger og 1 landsholdspris samt de fornemme priser som Årets udøver, Årets leder og Årets ildsjæl.

Esben Hansen, medlem af kommunalbestyrelsen og næstformand i bl.a. Kultur og Fritidsudvalget, bød velkommen til de mange som var mødt frem og i sin tale sagde han bl.a.

”Drivkraft, initiativrig, fællesskaber, social, trivselssjæl, praktisk, god at tale med, foreningsglæde, samlende, utrættelig, iderig – og jeg kunne faktisk blive ved.  Den frivillighed der ligger bag mesterskaber, landsholdsudtalelse, talenthold eller hvem der nu har opnået lidt mere med sin sport end de fleste af os andre – kan se tilbage på alle dem som har ydet en frivillig indsats i de forskellige klubber eller foreninger. Vi kan alle huske mindst en fra vores egne respektive klubber eller foreninger som vi satte ekstra meget pris på – og set fra min stol så anerkender vi ikke den frivillige indsats nok.”

Årets ildsjæl

Prisen som Årets ildsjæl tilfaldt i år Camilla Lander fra Høng GF. I indstillingen til den flotte pris står der bl.a.: Camilla Lander er Høng GF helt ind i blodårerne. Hun sidder i sidder I bestyrelse i Høng GF og lægger en kæmpe indsats der og har gjort det gennem mange år.

Camilla Lander indstilles på vegne af “Knivskarpe kvinder”, som hun har skabt gennem 3 år. Funktionel træning for dem som ikke passer ind på et traditionelt gymnastikhold eller i et motionscenter.

”Knivskarpe Kvinder” er blevet en hel bevægelse, står der i indstillingen til prisen.

Camilla er urealistisk mødestabil. Der er altid træning. Der er virkelig mange der har fået stærke kroppe og træningsglæde af Camillas træning. Hun er blevet omdrejningspunkt for omkring 80 menneskers træning på forskellige hold igennem ugen.

Årets Leder

Prisen som Årets leder deles i år mellem Katrine Eiberg og Sara Rishøj fra Hvidebæk IF.

Sara og Kathrine indstilles som årets leder, da de er et team i Hvidebæk IF Gymnastik. De er ledere af forældre/barn holdet BimBamBusse. De har formået at øge og udvikle et hold fra 8 gymnaster i sidste sæson til 35 glade børn med far eller mor, som kommer til gymnastik søndag efter søndag. Kathrine og Sara er nysgerrige på nye udfordringer og øvelser til holdet og henter masser af inspiration udefra bl.a. via en del kurser, for at gøre holdet spændende, inspirerende og lærerig at gå på, står der i indstillingen.

Årets udøver

Siri Oline Dalsgaard fra Kalundborg Amatør Bokseklub er Årets udøver.

I indstillingen til prisen står der: Hun startede boksning op i en sen alder, trænede på topniveau, og opnåede flotte resultater, samtidig med at hun havde fuldtids job, som sagsbehandler i Kalundborg Kommune, var alene mor, hver anden uge for 2 mindre piger.

Siris karriere sluttede i marts 2024, hvor hun ramte max alderen for boksere der bokser Olympisk boksning, det der i gamle dage hed Amatør boksning.

Siri nåede 31 kampe, og på rekord listen er bl.a.: Dansk mester 2021, Sølv ved DM 2022 og 2023. (i 22 taber hun finalen til det olympiske håb Mellissa Mortensen, Varde), Sjællandsk Begynder mester 2020, Sølv ved SM 2023 og 2024.

Derudover modtog en række idrætsudøvere hæder for deres mesterskaber:

Sussi Andersen Mullerup Skytteforening Danmarksmester – Pistol Terræn på call 22

Aron Traber Vægtløfterklubben Esbern Snare Ungdoms DM i Olympisk vægtløftning 2023. Træk 35 kg. – stød 60 kg

Kristian Peter Witthøft Hansen Vægtløfterklubben Esbern Snare Ungdoms DM i Olympisk vægtløftning 2023. Træk 43 kg. – stød 50 kg

Ole Carstensen Vægtløfterklubben Esbern Snare DM for veteraner i Olympisk Vægtløftning. Træk 30 kg -stød 45 kg.

Henriette Dong Kalundborg BMX-klub DM i BMX, i kategorien Women Cruiser 30+ Challenge.

Hanne Christensen Kalundborg Bueskytteforening DM-guld i 3d bueskydning i klassen dame master compound. DM-guld i feltskydning dame master compound. Guld og mesterskabstitel ved European Masters Games i klassen Field for damer over 60 år.

Johnny Hoffmeyer Vestsjællands Wake og Surf Klub Danmarksmester i Langdistance på SUP i kategorien Master Mænd

Mathias Birkemose Jørgensen Svebølle Motocross Klub Danmarksmester i A MX1 (kongeklassen i dansk motocross)

Martin Husher Svebølle Motocross Klub Danmarksmester i C-klassen OB36+

Thomas Rasksen Svebølle Motocross Klub Danmarksmester Dansk Classic cross Evo 125cc

Casper Ankjær Svebølle Motocross Klub Danmarksmester Dansk Classic cross Evo 250-500cc

Gabriel Gothart Hansen Kalundborg Kick og Thai Danmarksmester i thaiboksning i hans vægtklasse

Yehor Perederij Kalundborg Kick og Thai Danmarksmester i thaiboksning i hans vægtklasse

Abdullah Hussein Kalundborg Kick og Thai Danmarksmester i thaiboksning i hans vægtklasse

Landsholdspris

Andreas Birkemose Hansen Kalundborg Hockey Klub U21 EM i halhockey i Kroatien 2023 (19. - 22. januar)

Del