Hæder til frivillige og idrætsudøvere

Onsdag aften blev priserne som Årets udøver, Årets ildsjæl og Årets leder uddelt af Folkeoplysningsudvalget på Rådhuset.

Hæder til frivillige og idrætsudøvere
Fra venstre: Martin Becker Nielsen fra Høng Ju-Jutsu modtog prisen som Årets Ildsjæl. Prisen som Årets Leder tilfaldt i år Benja Nielsen fra Raklev G og I. Den flotte pris som Årets Udøver blev i år tildelt Merete Johansen fra Høng Gymnastikforening. Formand for Folkeoplysningsudvalget Trine Birkmose, der repræsenterer Høng Gymnastik og Idrætsforening. Foto: Jens Nielsen.

Af Jens Nielsen

Onsdag aften hædrede Folkeoplysningsudvalget endnu engang idrætsudøvere, der har opnået flotte resultater og/eller har ydet en særlig indsats. Bl.a. blev priserne som Årets udøver, Årets ildsjæl og Årets leder uddelt.

Onsdag aften modtog Martin Becker Nielsen fra Høng Ju-Jutsu prisen som Årets Ildsjæl. Han er blev et indstillet af sin klub.

I indstillingen står der bl.a.: ”Martin har været med i klubben siden vi startede i 2010, hvor han startede som hvidbælte og har gradueret hele vejen op til sort bælte som en af de to første i vores klub. Sideløbende hermed har Martin startet rollingehold op, da hans egne børn ikke var så gamle. Sidenhen har han også deltaget aktivt med undervisningen af børn på vores børnehold. Da han blev højt gradueret, har han deltaget i trænerteamet for ungdoms- og voksenholdet. Martin har et travlt job og derfor begrænset tid til frivilligopgaver. Alligevel er han den, der løfter mest i klubben og tager flest initiativer til gavn for især børn og unge, men også de voksne i klubben. Han er positiv og seriøs og han er en uvurderlig ressource i vores klub.”

Årets Udøver

Den flotte pris som Årets Udøver blev i år tildelt Merete Johansen fra Høng Gymnastikforening.

I indstillingen står der bl.a.: ”Merete har været aktiv i Høng GF i mere end 50 år og hun deltager stadig pa et af foreningens gymnastikhold. Merete har undervist på alt fra børnehold til seniorhold. Hun er aldrig bleg for at give et godt råd og sige sin mening - man kan i den grad regne med hende. Lige nu underviser Merete foreningens ældste medlemmer til stolemotion en gang om ugen. Derudover tilbyder Merete også hjemme-motion. Et koncept hvor Merete tager hjem til de seniorer, som ikke har mulighed for selv at møde op i hallen. Det er nemlig vigtigt for Merete, at alle har mulighed for at kunne være aktive og sociale - hele livet.”

Årets Leder

Prisen som Årets Leder tilfalder i år Benja Nielsen fra Raklev G og I.

I indstillingen til prisen står der bl.a.: Skal man forfatte et cv for Benja i idrætten og foreningslivets tegn bliver man både rørt, overvældet og mange blegner i forhold til Benja. Han har været aktiv i RGI i mere end to generationer. Benja startede som håndboldspiller, da dette var sporten for ham. Han fik senere smag for at give tilbage til klubbens medlemmer, hvorfor han gennem mange år havde sit virke som træner. Tiden indhenter alle, men ikke Benja. Han har formået gennem alle årene at være engageret i det frivillige arbejde i og omkring RGI. De sidste mange år har det været gymnastikken, der har nydt glæde af Benja's virke. Han er med i gymnastikudvalget ligesom han supplerer gymnastikformanden med at tage del i RGI's bestyrelse. Benja er kontaktperson og primus motor indenfor Hit, Kondi trim, Ældre i Bevægelse, Idræt for Livet, Stavgang og Folkedans og som pynten på kagen, har han været drivkraften bag vores store succes med Legeland i uge 7.”

Derudover modtog en række idrætsudøvere hæder for deres danske mesterskaber.

Patrick Bille fra Kalundborg BMX-klub vandt DM i BMX i cruiser 16 år og under. Kristian Peter Witthøft Hansen fra Vægtløfterklubben Esbern Snare blev dansk mester i Olympisk vægtløftning for ungdom (under 17 ar) i vægtklassen under 67 kg. Med 30 kg i træk og et 40 kg. i stød. Fra Svebølle Motocross Klub var der hæder til Viktor Ørsted for DM i 125 CC op til 18 år, Benny Lorentsen, DM Classic Cross og Thomas Rasksen for DM i 125ccm. Endelig var der hæder til Ida Andersen fra Mullerup Skytteforening for hendes DM i klassen 60 skud liggende i Dame junior.

Del