H.M. Dronning Mary løber 5 km i Kalundborg

10.000 motionister er tilmeldt Royal Run i Kalundborg og derfor er der også lagt op til en kæmpe folkefest i Kalundborg med en overflod af aktiviteter og underholdning på dagen, der vil appellere til alle.

H.M. Dronning Mary løber 5 km i Kalundborg
Foto: Lars Horn

Af Jens Nielsen

Som tidligere meddelt bliver det H.M. Dronning Mary, som repræsenterer den kongelige familie, når der løbes Royal Run i Kalundborg 2. pinsedag. Hun skal løbe 5 km. 

Når den Kongelige familie for sjette gang trækker i løbetøjet, og H.M. Kongen endnu en gang står i spidsen for Royal Run, så bliver det første gang, at Kalundborg bliver draperet i Royal Run-klæder. Og med fornemt besøg af H.M. Dronning Mary.

Den endelige rute er endnu ikke offentliggjort, men starttidspunkterne for de tre ruter, er henholdsvis One mile, klokken 12. De løbere som har tilmeldt sig 10 km. ruten skal starte klokken 14 og endelig skal løberne som har valgt 5 km. ruten, starte kl. 17.

Løberne på 5 km. ruten får fornemt besøg af H.M. Dronning Mary, som ankommer til Kalundborg ca. kl. 16.30 den 20. maj, oplyser Royal Run arrangørerne.

10.000 motionister er tilmeldt Royal Run i Kalundborg og derfor er der også lagt op til en kæmpe folkefest i Kalundborg med en overflod af aktiviteter og underholdning på dagen, der vil appellere til alle aldre.

De besøgende kan blandt andet se frem til, at butikkerne i Kordilgade og Skibbrogade holder åbent, så de kan nyde en særlig shoppingoplevelse midt i festlighederne, på en dag hvor der ellers ikke ville være åbent.

På Klostertorvet vil der være et stort streetfoodmarked, hvor man kan nyde løbet på storskærm. Og i Klosterparken arbejder man på at skabe et område hvor man kan møde Kalundborgs unikke industrielle samarbejde sammen med førende uddannelsesinstitutioner.

Det bliver hektisk og i bogstavelig forstand underholdende for hele familien, når Vores Kalundborg og Kalundborg Biblioteker sørger for etablering af et kæmpe pusterum i Havneparken.

Og på det naturskønne Møllebakken skaber Kalundborg Rocker et eventområde med en forrygende feststemning med en betagende udsigt over byen. Møllebakken forvandles til en mini-festival.

Del