H.M. Dronning Mary deltager i Royal Run i Kalundborg

Den endelige rute bliver offentliggjort én måned før selve løbet, og det er endnu ikke afgjort hvilken distance H.M Dronningen deltager på

H.M. Dronning Mary deltager i Royal Run i Kalundborg
Foto: Hasse Nielsen

Af Jens Nielsen

Det bliver H.M. Dronning Mary som repræsenterer den kongelige familie når der løbes Royal Run i Kalundborg 2. pinsedag.

Når den Kongelige familie for sjette gang trækker i løbetøjet, og H.M. Kongen endnu en gang står i spidsen for Royal Run, så bliver det første gang, at Kalundborg bliver draperet i Royal Run-klæder. Og med fornemt besøg af H.M. Dronning Mary, oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det er 2. pinsedag – d. 20. maj - at festen bliver skudt i gang landet over.

”Vi ser frem til at byde Hendes Majestæt Dronningen velkommen i Kalundborg og vise byen frem fra sin bedste side for hende, deltagerne, tilskuerne og de mange, der følger med på skærmen derhjemme. Vi er i gang med at planlægge en ægte Kalundborgfest. Jeg tør godt love en uforglemmelig dag for alle der møder frem eller følger med,” siger Martin Damm, der er borgmester i Kalundborg Kommune.

Den endelige rute bliver offentliggjort én måned før selve løbet, og det er endnu ikke afgjort hvilken distance H.M Dronningen deltager på, ligesom starttidspunktet i de fem startbyer stadig venter på at blive offentliggjort. Dog skal man forvente, at Kalundborg By, og en række veje lige omkring byen vil være afspærret i store dele af dagen.

De kongeliges deltagelse i Royal Run kommer til at foregå således:

  • H.M. Kongen sætter Royal Run i gang i Fredericia
  • H.K.H. Kronprinsen deltager i Royal Run i Brønderslev
  • H.M. Kongen deltager i Royal Run i Aarhus
  • H.M. Dronningen deltager i Royal Run i Kalundborg
  • H.M. Kongen  deltager i Royal Run i København/Frederiksberg

Hos arrangørerne bag Royal Run er det naturligvis en stor fornøjelse at kunne afsløre, hvordan de kongelige kommer til at deltage i Royal Run:

”Vi sætter som altid stor pris på Kongeparrets engagement i Royal Run, men det, at vi nu også får selskab af Kronprinsen på en ny måde, bliver noget helt særligt,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og med i Royal Runs styregruppe.

Administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup, der ligeledes sidder i Royal Runs styregruppe tilføjer:

”Kongeparrets, og nu også Kronprinsens, deltagelse har stor betydning for os og for vores værtsbyer. Det er netop deres deltagelse, der er med til at gøre Royal Run særlig,” slutter han. 

Del