H.K.H. Kronprinsen besøger Kalundborg på mandag

Det er Kalundborg Symbiose som har inviteret til rundvisning på henholdsvis Novozymes, Kalundborg Refinery og Chr. Hansen på Kalundborg Havn.

H.K.H. Kronprinsen besøger Kalundborg på mandag
H.K.H. Kronprinsen var sidst i Kalundborg for to år siden hvor han indviede den nye flisfyrede kraftværksblok på Asnæsværket. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mandag 25. april besøger H.K.H. Kronprinsen sammen med klimaminister Dan Jørgensen tre virksomheder i Kalundborg. Det er Kalundborg Symbiose som har inviteret dem til at opleve hvordan nogle af Danmarks største industrivirksomheder samarbejder for at skabe en cirkulær industri og produktion.

Det er Kalundborg Symbiose som har inviteret de to herrer til Kalundborg, hvor de skal vises rundt på henholdsvis Novozymes, Kalundborg Refinery og Chr. Hansen på Kalundborg Havn.

I Kalundborg Symbiose samarbejder nogle af Danmarks største industrivirksomheder for at skabe en cirkulær industri og produktion. Virksomhederne deler overskuddet af energi, vand og materialer med hinanden, så de ikke går til spilde. Mantraet er, at én virksomheds restprodukt kan være værdifuld for en anden – og det effektive samarbejde sparer klimaet for en masse CO2-udledninger.

Og det er netop de energieffektive løsninger, der skal sikre, at vi udnytter vores energi bedst muligt – til gavn for vores økonomi og klimaet, som H.K.H. Kronprinsen og klimaminister Dan Jørgensen skal opleve ved besøget i Kalundborg. Samtidig skal besøget være en inspiration til den internationale IEA konference i Sønderborg til sommer, som er værtsby for verdens vigtigste konference for energieffektivisering.

Kronprinsens og miljøministerens besøg i Kalundborg starter midt på eftermiddagen og varer i omkring halvanden time, hvor de får en guidet bustur rundt på de tre virksomheder med borgmester Martin Damm som guide, suppleret af Jesper Haugaard, Novozymes, Vice president, EMA operation og næstformand i Kalundborg Symbiose. Wouter de Jong, administrerende direktør på Kalundborg Refinery og Michael Juhler, Vice President HMO Operations Chr. Hansen og bestyrelsesmedlem i Kalundborg Symbiose.

H.K.H. Kronprinsen og klimaminister Dan Jørgensen var også sammen i Kalundborg to to år siden hvor Asnæsværket indviede den nye flisfyrede kraftværksblok.

Del