H. C. Andersen Art Center til 200 mio. kr. i Kalundborg

Susanne Weihe, som står bag idéen til et H. C. Andersen Art Center, her sammen med Klaus Koksby Hansen og Kjeld Christensen fra Sparekassen Sjælland-Fyn Kalundborgafdeling. Foto: Jens Nielsen.

Af Jens Nielsen

En selvejende institution arbejder på at etablere et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg, et projekt til omkring 200 millioner kroner. Projektet præsentres d. 5. september hvor bl.a. Susse Vold deltager.

Der arbejdes i øjeblikket med at etablere et H. C. Andersen Art Center i en af udlængerne på Lerchenborg Gods. I alt 3000 kvadratmeter til en samlet pris på omkring 200 millioner kroner.

For mange lyder det som et meget vildt projekt, men det er ganske vist, den selvejende institution H. C. Andersen Art Center har lejet de lokaler på Lerchenborg Gods, der tidligere bl.a. husede det populære julemarked.

Bygningen skal renoveres og bygges om, inden et kunstcenter med en permanent H. C. Andersen udstilling med omkring 25 installationer med H. C. Andersen eventyr kan åbne, derudover bliver der en kunstudstilling med danske og udenlandske udstillinger, som skiftes fire gange om året.

Folkene bag det store projekt håber at H. C. Andersen Art Center kan åbne om to til tre år.

Det er Susanne Weihe, der til dagligt handler med kunst, og er bosat i Holbæk, som står bag idéen til det store projekt.

”På et tidspunkt stødte jeg på kunstneren Stine Ring Hansen, som er billedhugger, og som har lavet en hel serie af H. C. Andersens eventyr i figurer, og da jeg så dem, var det nok, hvad der satte det hele i gang. Siden har det ellers udviklet sig,” fortæller Susanne Weihe.

Lerchenborg Gods er valgt både, fordi H. C. Andersen har opholdt sig på stedet, men også fordi her var en ledig bygningsmasse, der kunne passe til projektet.

Susanne Weihe har været rundt hos både Erhvervsministeriet, fonde og Statens Museum For Kunst og alle steder, hvor projektet har været præsenteret, har der været stor begejstring for idéen.

Folketingsmedlem Jacob Jensen (V) er også begejstret for idéen om et H. C. Andersen Center på Lerchenborg Gods, og vil arbejde for at få centret på finansloven.

H. C. Andersen Art Center henvender sig til et internationalt publikum, og Visit Danmark bakker også op om idéen, og kan se muligheder, ikke mindst fordi ca. 200.000 turister fra Kina hvert år gæster Danmark, og de er alle meget interesseret i den danske forfatter.

Mød Susse Vold

Folkene bag det store H. C. Andersen Art Center præsenterer hele oplægget til det store projekt for alle interesserede ved et møde på Lerchenborg d. 5. september, hvor bl.a. skuespiller Susse Vold deltager og læser højt af H. C. Andersen eventyr. Endvidere deltager Johs. Nørregaard Frandsen, professor og centerleder ved H. C. Andersen Centret i Odense.

Sparekassen Sjælland-Fyn støtter op om projektet, og har bl.a. bidraget økonomisk til informationsmødet først i september.

”Vi har lagt lidt penge i det opstartsmøde, der afholdes d. 5. september, og så har vi stillet os til rådighed for fonden i startprocessen, ligesom vi har introduceret Susanne Weihe for vores netværk her i byen,” fortæller Klaus Koksby Hansen, filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn Kalundborgafdeling, som sammen med Kjeld Christensen, deltog i pressemødet på Lerchenborg torsdag formiddag.

Der er tilmelding til arrangementet d. 5. september, KLIK HER

Del