H.C. Andersen Art Center klar med en række kulturelle arrangementer

Det første arrangement foregår lørdag d. 16. september på Klostertorvet i Kalundborg hvor performancekunstner Molly Haslund vil skabe nye cirkler i byen med sine store passere.

H.C. Andersen Art Center klar med en række kulturelle arrangementer
Det første arrangement foregår lørdag d. 16. september på Klostertorvet i Kalundborg hvor performancekunstner Molly Haslund vil skabe nye cirkler i byen med sine store passere og alle kan være med. Arrangementet foregår fra kl. 10 - 14.30. privatfoto

Af Jens Nielsen

Siden 2018 er der blevet arbejdet med at etablere et H.C. Andersen Art Center i en af udlængerne på Lerchenborg Gods. Nu bliver der arrangeret en række kulturelle arrangementer hen over efteråret for at sætte ekstra fokus på projektet.

Idéen om et H.C. Andersen Art Center på Lerchenborg Gods lever stadig, omend den har været i støbeskeen i nogle år. Projektet er på Finansloven og der er i alt bevilget 5 mio. kr.

For at sætte ekstra fokus på projektet med at etablere et H.C. Andersens Art Center bliver der hen over efteråret inviteret til en række kulturelle arrangementer.

Det første arrangement foregår lørdag d. 16. september på Klostertorvet i Kalundborg hvor performancekunstner Molly Haslund vil skabe nye cirkler i byen med sine store passere og alle kan være med. Arrangementet foregår fra kl. 10 - 14.30.

Arrangementet falder sammen med, at årets sidste krydstogtskib anløber Kalundborg og der vil også være udstillet en række rallybiler i Kordilgade.

”Vi er nu nået så langt, at efter vi igen er kommet på finansloven er vi klar til at få lavet det endelige prospekt som skal sendes til de store fonde og så vil vi lave en række forskellige kulturelle arrangementer hen over efteråret, det første den 16. september på Klostertorvet, men vi kommer også til at lave arrangementer på Lerchenborg, så vi på den måde kommer til at sætte fokus på kulturlivet i Kalundborg,” fortæller Susanne Weihe, der står i spidsen for det store H. C. Andersen projekt.

Det er planen, at H. C. Andersen Art Center skal være et kunst-, litteratur-, videns- og oplevelsescenter med udgangspunkt i H. C. Andersens eventyr, forfatterskab og liv.

Del