Gymnasierektor stopper

Nu mener han, at tiden er inde til at takke af - efter at have været i skolesystemet lige siden, at han selv gik i skole. Han elsker sit job, og det har været en svær beslutning.

 

Gymnasierektor stopper Peter Abildgaard Andersen, der har været rektor for Kalundborg Gymnasium og HF siden 2006, går på en velfortjent pension den 1. november i år. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Peter Abildgaard Andersen, der har været rektor for Kalundborg Gymnasium og HF siden 2006, stopper i slutningen af oktober og går på en velfortjent pension.

Han har været rektor for Kalundborg Gymnasium og HF i 15 år, men nu mener han, at tiden er inde til at takke af - efter at have været i skolesystemet lige siden, at han selv gik i skole. Han elsker sit job, og det har været en svær beslutning, men Peter Abildgaard ved – efter længere tid overvejelse, at det er den rigtige beslutning for ham.

Min hustru har gået hjemme i godt 2 år, og jeg er nu blevet 69 år, det på tide. Jeg er hverken træt eller ked af mit job, tværtimod. Men beslutningen skal træffes på et tidspunkt, hvor man har overskud til det næste. Min hustru og jeg har talt om det siden foråret, og jeg traf den endelige beslutning henover sommeren,” fortæller Peter Abildgaard.

Min efterfølger skal have samme mulighed

Men udover, at Peter Abildgaard mener, at alderen er til pension, er der også en helt anden faktor, der spiller ind. Han er selv blevet ansat som rektor på Kalundborg Gymnasium i en tid, hvor han kunne være med til at præge udviklingen på stedet, og det ønsker han også for sin efterfølger.

”Jeg kan se, at der sker en masse på gymnasieområdet i de kommende år, og jeg synes, at min efterfølger skal have mulighed for at præge udviklingen på Kalundborg Gymnasium, som jeg også havde muligheden,” fortæller han.

Et langt liv med skole

Peter Abildgaard Andersen kom til Kalundborg i 2006 efter at have været inspektor og lektor på Gladsaxe Gymnasium. På Kalundborg Gymnasium overtog han rektorposten fra Niels Uglebjerg, efter at han havde siddet på posten fra 1981 til 2006.

”Jeg har aldrig været ude af skolesystemet. Har været en del af skolen på den ene eller anden måde siden 1959. Jeg har været i skole hele livet så at sige, men jeg har aldrig fortrudt et sekund, tværtimod,” understreger Peter Abildgaard.

Kalundborg Gymnasium er lige nu i gang med at finde en afløser for Peter Abildgaard. Stillingen forventes dog først besat i det nye år. Indtil da vil vicerektor Mads Seneberg Christensen fungere som konstitueret rektor for Kalundborg Gymnasium og HF.

Peter Abildgaard bor sammen med sin hustru i Kalundborg, og det fortsætter de med. Her skal de sammen nyde naturen og alt det, der nu bliver mere tid til. Der er afskedsreception for Peter Abildgaard fredag den 29. oktober kl. 15 i kantinen på Kalundborg Gymnasium.

Del