Gule Morgenfruer i lange baner

I Raklev Børnehave har man sået gule Morgenfruer i massevis i forbindelse med, at Tour de France kommer til Kalundborg.

Gule Morgenfruer i lange baner
I Raklev Børnehave har man sået gule morgenfruer i massevis i forbindelse med, at Tour de France kommer til Kalundborg. Nova og Christian fra Raklev Børnehave testkører her den nye gule løbecykel. Fotos: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I Raklev Børnehave har man sået gule Morgenfruer i massevis i forbindelse med Tour de France, der rammer Kalundborg den 2. juli. De mange fine blomster skal plantes i store blomsterkrukker i gågaden og på Nytorv i Kalundborg.

En af de mange børnehaver, der er med projektet, hvor man planter gule Morgenfruer i forbindelse med Tour de France, er Raklev Børnehave. Her har man fine små spirer stående i vinduerne alle vegne, og når blomsterne er dukket op, skal børnene ned og plante de smukke blomster kort før Tour de France feltet kommer til Kalundborg den 2. juli.

Henrik Frøslev Hoppe, der er leder i Raklev Børnehave fortæller, at alle børnene i børnehaven har sået Morgenfruer, og at de står rundt omkring i vindueskarmene alt imens, de får lov til at vokse sig store, smukke og ikke mindst går fra grønne spirer til gule blomster.

Vi har sået rigtig mange Morgenfruer, og de bliver passet og plejet. Børnene synes. At det har været sjovt at så frøene, og de går nu og venter på, at de bliver til blomster. De store og mellemstore børn forstår sammenhængen med Tour de France, men derudover er børnene også vant til natur og science. De laver mange ting i naturen, og der er fokus på netop naturen i meget af det, som vi laver i børnehaven,” fortæller han.

Gul som Tour de France

Nova på 6 år og Christian på 5 år har begge været med til at så de mange frø, og de glæder sig til at se de gule blomster der dukker frem lige pludselig.

”De skal have sol og vand for at vokse til gule blomster,” fortæller Nova, der bliver suppleret af Christian: ”og det er fordi, at der Tour de France i Kalundborg, at de er gule.” Begge børnene havde derefter travlt med at prøve den nye gule løbecykel.

De små spirer skal ned og plantes i krukker i gågaden og på Nytorv i Kalundborg få dage før, at touren kommer til byen. Det vil være børnene, der panter de mange fine gule blomster i forbindelse med et event, som styregruppen arrangerer.

Det er en styregruppe, der bl.a. består af Vores Kalundborg og Kalundborg Turistforening, som har sat sig for, at få Kalundborg på landkortet i forbindelse med at Tour de France kører gennem Kalundborg Kommune. Meny Kalundborg har doneret de mange frø samt potter og jord til at børnene kunne plante de fine gule blomster til den store begivenhed til sommer. Føtex Kalundborg har ligeledes doneret 20 nye gule løbecykler i anledning af, at Tour de France kommer til Kalundborg. De skal bruges til en begivenhed i byen, men derefter bliver de givet til byens børnehaver.

Del