Guldsmed indgår samarbejde med Stejlhøjhus

Nu bliver brugskunsten fra Stejlhøjhus mere synlig for kunderne, der er nemlig indgået en aftale med Swärds Guldsmedie

Guldsmed indgår samarbejde med Stejlhøjhus
Mie Swärd, til højre, i gang med at klargøre en af de nye paraplyer til ophængning, sammen med en af borgerne fra Stejlhøjhus. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Flere af de brugskunst ting som produceres på Stejlhøjhus af borgere med særlige behov, er nu udstillet og kan købes hos Swärds Guldsmedie i Kordilgade.

Igennem flere år har der været mulighed for at købe fint brugskunst fra de forskellige værksteder på Stejlhøjhus i Kalundborg. Brugskunst som borgere med varige funktionsnedsættelser og forskellige former for problemstillinger har fremstillet.

Men nu bliver brugskunsten fra Stejlhøjhus mere synlig for kunderne, der er nemlig indgået en aftale med Swärds Guldsmedie i Kordilgade, hvor flere forskellige former for brugskunst fra keramikværkstedet nu er udstillet og som kan købes hos guldsmeden.

”Vi har faktisk snakket om det her samarbejde i flere år, og så var jeg på Stejlhøjhus for en måned siden og der blev vi enige om, at så er det nu, også for at fortælle at det er vigtigt at vi kan bruge hinanden” fortæller Mie Swärd, der sammen med sin mand Glenn, driver Swärds Guldsmedie i Kordilgade.

”Vi er rigtigt glade for, at vi kan udstille vores ting her så der kommer mere fokus på det vi laver,” fortæller Karina Boye, der er værkstedsassistent-keramiker på Stejlhøjhus i Kalundborg, der sammen med en række af borgerne fra værkstederne på Stejlhøjhus, tirsdag var forbi Swärds Guldsmedie for at sætte det forskellige brugskunst op i vinduet.

Der er tale om de efterhånden berømte skæve huse, der er fugle, tasker fremstillet i keramik og som noget helt nyt, små paraplyer lavet i keramik, som kan hænge både ude og inde.

”Vi har en lille kunstnergruppe på Stejlhøjhus som hedder ’Den Skæve Linje’, og det er os som udstiller her hos Swärds Guldsmedie,” fortæller Karina Boye.

De udstillede ting kan købes hos Swärds Guldsmedie og ellers er kunderne velkommen til at henvende sig på Stejlhøjhus hvor butikken er åben mandag-torsdag fra kl. 9-14.

Stejlhøjhus hører under Det Sociale Voksenområde Center 1 i Kalundborg Kommune, som yder pædagogisk og praktisk støtte til borgere med varige funktionsnedsættelser og forskellige former for problemstillinger, herunder udviklingshæmning, synshandicap, autisme, fysiske handicaps, senhjerneskader. Multiple handicaps, kommunikationsnedsættelse, m.v.

Del