Grundstødt skib skal undersøges af dykkere i Kalundborg Fjord

Defender er blevet bugseret til Kalundborg Fjord. Her var fragtskibet fremme tirsdag først på aftenen, hvor der blev kastet anker ud for Havnemarken på Asnæs omkring kl. 18.30

Grundstødt skib skal undersøges af dykkere i Kalundborg Fjord
Defender er efterfølgende blevet bugseret til Kalundborg Fjord af de to slæbebåde Dian Kingdom og DBB Asterix. Her var Defender fremme tirsdag først på aftenen, hvor der blev kastet anker ud for Havnemarken på Asnæs omkring kl. 18.30. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det 110 meter lange fragtskib Defender har i en uge stået på grund ud for Sjællands Odde. Nu er skibet trukket fri og skal undersøges af dykkere i Kalundborg Fjord.

Tirsdag i sidste uge den 18. juli gik fragtskibet Defender, som sejler under Guinea-Bissaus flag, på grund omkring klokken 6.30 om morgenen på Sjællands Rev Fyr, ca. 5 km. ud for Sjællands Odde.

Det græsk ejede fragtskib Defender var på vej fra Sankt Petersborg i Rusland til Sibenik i Kroatien, da grundstødningen skete.

Midt- og Vestsjællands Politi har sigtet føreren af Defender for overtrædelse af lov om beskyttelse af havmiljø og han har fået en bøde på 10.000 kr. for at undlade at underrette om grundstødningen.

Der var nemlig ingen myndigheder, som blev underrettet om grundstødningen.

Siden tirsdag i sidste uge er der så blevet arbejdet med at få Defender trukket fri og det lykkedes så endelig tirsdag formiddag, en hel uge efter det gik på grund.

Defender er efterfølgende blevet bugseret til Kalundborg Fjord af de to slæbebåde Dian Kingdom og DBB Asterix.

Her var Defender fremme tirsdag først på aftenen, hvor der blev kastet anker ud for Havnemarken på Asnæs omkring kl. 18.30

Efter kollisionen tirsdag i sidste uge blev skibet undersøgt af myndighederne både udefra og ved en gennemgang af skroget indefra. Her blev der ikke fundet skader, men nu skal Defender undergå endnu en dykkerundersøgelser for at sikre, at skroget ikke har taget skade ved kollisionen. Det kommer til at foregå i Kalundborg Fjord.

Del