Grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling

Ved undersøgelsen af adressen og arealerne heromkring fandt nedgravningspolitihunden et interessant sted.

Grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling
Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag eftermiddag henvendte politiet sig med narkohunde på en adresse i den sydlige del af Kalundborg Kommune, hvor en 39-årig mand boede. Årsagen var en mistanke om, at den 39-årige kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer på sin bopæl.

Ved ransagningen af hans bopæl fandt politiet spor efter heroin samt en del remedier, der kunne tyde på, at den 39-årige kunne være i besiddelse af narkotika. Politiet fandt dog ikke narkotika på bopælen, hvorfor en nedgravningshund blev rekvireret til at undersøge udendørsarealer ved den 39-åriges bopæl. Herved fandt politiet ingen ulovlige stoffer nedgravet.

Den 39-årige selv var ikke til stede på den undersøgte adresse, hvorfor efterforskningen med baggrund i mistanken mod ham fortsatte, og efterfølgende gav anledning til at undersøge en adresse i Svebølle nærmere.

I Svebølle traf politiet den 39-årige, der efterfølgende overværede en undersøgelse af den adresse, hvor han opholdt sig. Ved undersøgelsen af adressen og arealerne heromkring fandt nedgravningspolitihunden et interessant sted, hvor politiet senere kunne grave 271 gram brun heroin op.

Den 39-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videredistribution til andre. Efter afhøring til sagen forblev han i politiets varetægt, idet han i dag, fredag, kl. 12.30 vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med henblik på varetægtsfængsling. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi fredag.

Del