Grundlovsdag fejres igen på Lerchenborg

Sidste år blev arrangementet lidt af et tilløbsstykke og det håber arrangørerne også, at det bliver i år.

Grundlovsdag fejres igen på Lerchenborg
Venstres kommuneforening i Kalundborg inviterer alle til at fejre Grundlovsdag i de flotte omgivelser på Lerchenborg Gods den 5. juni 2024. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Venstres Kommuneforening i Kalundborg gentager succesen fra sidste år, og fejrer Grundlovsdag på Lerchenborg. Igen i år er der taler fra to ministre, Jacob Jensen og Kaare Dybvad Bek.

Venstres kommuneforening i Kalundborg inviterer alle til at fejre Grundlovsdag i de flotte omgivelser på Lerchenborg Gods den 5. juni 2024. Arrangementet starter kl. 9.30 med mulighed for at købe frisksmurte rundstykker, kage og kaffe.

"Rundt om i verden ikke langt fra Danmark kæmpes der for at sikre rettigheder og selvstændighed, som vi i Danmark tager for givet. Grundloven er værd at kæmpe for. Frihed til at tale, tro og tænke som man vil, er den største gave, som grundlovens fædre gav videre til os andre. Det er en gave, vi skal passe på, både ved fejring af Grundlovsdag og i hverdagen," siger Jacob Jensen (V).

"Det er i dag nok de færreste danskere, som egentlig tænker over Grundloven, men vi er vokset op med ideen om, at vi lever i et demokratisk samfund, hvor både du, jeg og naboen har de samme rettigheder – uanset hudfarve, religion og indkomst. Det er dog vigtigt, at vi husker på den, og sætter pris på den. Dette kan vi jo passende gøre Grundlovsdag. Vi er ekstra stolte af igen i år at kunne præsentere Jacob Jensen (V), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, og Kaare Dybvad Bek (S), udlændinge- og integrationsminister, som talere. Årets nye navn på plakaten er Venstres nye EP-kandidat for hele Sjælland, Thorbern Alexander Klingert, som vi også glæder os til, at I skal hilse på," tilføjer Linda Larsen fra Venstres lokale vælgerforening i Kalundborg.

Sidste år blev arrangementet lidt af et tilløbsstykke og det håber arrangørerne også, at det bliver i år.

Alle er velkomne til arrangementet.

Del