Gravearbejde vil give udfordringer for trafikken

En lækage på et fjernvarmerør tvinger Kalundborg Forsyning til at udføre et større gravearbejde. Arbejdet vil stå på frem til slutningen af uge 11.

Gravearbejde vil give udfordringer for trafikken
Kalundborg Forsyning skal i gang med et større gravearbejde i forbindelse med, at man skal udbedre en lækage på et fjernvarmerør. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En lækage på et fjernvarmerør tvinger Kalundborg Forsyning til at udføre et større gravearbejde på Slagelsevej og Svanevej i Kalundborg. Arbejdet vil stå på frem til slutningen af uge 11.

Kalundborg Forsyning skal i gang med et større gravearbejde på Slagelvej og Svanevej, i forbindelse med, at man skal udbedre en lækage på et fjernvarmerør, og samtidig skifte rørstrækningen og et ventilsæt, bestående af to ventiler.

”Vi har udfordringer med et rør, der sidder fæstnet i en betonklods, så det ikke flytter sig. Det er en tidligere fremgangsmåde, som ikke benyttes længere da den desværre eroderer fjernvarmerøret over tid, fortæller Jan Foss, projektleder i Drift vand og varme hos Kalundborg Forsyning.

”Det er i alt små 20 meter rørledning, vi skal skifte, samtidig med vi fjerner betonklodsen og skifte to ventiler. Arbejdet på Slagelsevej og Svanevej vil foregå i dagtimerne, men det vil være trafikalt farbart under hele processen.

”Det er et større indgreb og derfor lukker vi for trafikken i det ene spor og sætter tre midlertidige lysreguleringer op. Kommer man fra Slagelsevej vil der ligeledes være et midlertidigt forbud mod højresving til Svanevej, siger Jan Foss.

Han opfordrer til at finde en alternativ rute, hvis det er muligt. Der kan også være støjgener fra uge 9 til 11 i dagtimerne.

I ugerne hvor arbejdet udføres er Kalundborg Forsyning nødsaget til lukke for fjernvarmen over to omgange. Begge gange vil det cirka være 8 timers varighed. Det er endnu ikke fastlagt, hvilke dage lukningen vil finde sted, men alle berørte kunder vil modtage en varsling på sms, hvis de er tilmeldt dette.

Forsyningens kunder kan tilmelde sig sms-varslinger og læse mere på kalfor.dk. Der vil hverken være nat eller weekendarbejde af hensyn til områdets beboere, oplyser Kalundborg Forsyning

Det er forsyningens forventning, at arbejdet vil være overstået i slutningen af uge 11.

Del