Gratis motionsløb og tårn-udsigt over Kalundborg

Gågaden i Kalundborg er klædt på til fest med bar, flag og løb, når Kalundborg Forsyning inviterer til Vandets Dag.

Gratis motionsløb og tårn-udsigt over Kalundborg
Alle Der Har Lyst, Kan Komme Op I Det Gamle Vandtårn På Møllebakken. Foto: Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning inviterer traditionen tro til Vandets Dag, med motionsløb, en tur i vandtårnet og fri (vand)bar på Solskinspladsen.

Gågaden i Kalundborg er klædt på til fest med bar, flag og løb, når Kalundborg Forsyning inviterer til Vandets Dag. Festlighederne afholdes lørdag den 23. marts kl. 10-13, og det traditionelle motionsløb har både start og mål ved Solskinspladsen. 

"Vi lever blandt andet af at forsyne Kalundborg og de mange virksomheder med vand, derfor er det kun på sin plads, vi fejrer vandets dag", siger Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning.

Kalundborg Forsyning fejrer hvert år vandets dag ved at arrangere et løb for motionister og andre bevægelige sjæle i alle størrelser. Dertil tilbyder forsyningen ligeledes, at alle der har lyst, kan komme op i det gamle vandtårn fra 1937på Møllebakken.

"Forsyningen har siden 2014 fejret vandets dag på forskellige måder og vi oplever at borgerne tager godt imod det. Mange steder er vand ikke bare noget, der løber fra en hane og vi skal alle sammen passe godt på den luksus", fortæller Hans-Martin Friis Møller.

Gratis motionsløb for hele familien

Løbet skydes i gang klokken 11, og det er Hans-Martin Friis Møller, som får fornøjelsen at sende deltagerne ud på ruterne rundt om Møllebakken. Distancerne er på 3 km, 5 km og 10 km, og man kan både gå eller løbe. Der er medaljer til de første 500 deltagere, der tilmelder sig motionsløbet.

Tilmeldingen skal ske på hjemmesiden www.5taarnsmotion.dk, hvor der også kan printes diplomer ud efter løbet. Hvis man ikke har lyst til at være med i motionsløbet, er der plads i gågaden til både at heppe på deltagerne og nyder gadelivet med flag og balloner. 
Både deltagerne i motionsløbet og tilskuerne i gågaden kan få slukket tørsten på Solskinspladsen, hvor Forsyningen inviterer på en forfriskning i vandbaren.

Vandet serveres i en gratis vanddunk. -og alle kan nyde en gratis tur i ”det lille tog” som kører sin velkendte rute gennem Kordilgade.

Vandtårnet er åbent

Løberne og tilskuerne får også fornøjelse af det gamle vandtårn på Møllebakken, som i anledning af vandets dag er åbent, så man kan nyde den enestående udsigt over by, land og fjord fra toppen af det smukke tårn. Udsigten trækker et stort publikum, hvert år når dørene åbnes. Der er plads til børn, forældre og ældre, kort sagt alle, som har lyst til en mundfuld frisk luft og nyde midtbyen en lørdag formiddag. 

Fakta: 

Vandets Dag fejres lørdag den 23. marts kl. 10-13, på Solskinspladsen i Kordilgade 

 • Få stillet tørsten
  Kalundborg Forsyning uddeler drikkedunke med vand i. Så du kan spare på plastflaskerne og drikke mere vand fra hanen.
 • Motionsløb for hele familien
  Løb eller gå. Distancerne er på 3 km, 5 km og 10 km. Starten går kl. 11 på Solskinspladsen. Tilmeld dig på www.5taarnsmotion.dk.  Løbet er gratis og alle er velkomne.
 • Besøg vandtårnet på Møllebakken
  Oplev den fantastiske udsigt over Kalundborg by.
 • ”Det lille tog” kører i Kordilgade
  Tag børnene med ud og køre i ”det lille tog” og se de fine flag i gaden. Turen er gratis.

Del