Gratis koncerter på to plejecentre

Gratis koncerter på to plejecentre
Sensommerens første ude-af-huset-koncerter er med Benita Haastrup Trio, den 28. august, henholdsvis kl. 10:30 og 13:30. Der er til begge koncerter fri adgang for alle.

Traditionen tro står Kulturhus Gimle, Føllenslev atter bag koncerter, på henholdsvis Bregninge Plejecenter og Ældrecenter Vesterlunden I Snertinge. 

Sensommerens første ude-af-huset-koncerter er med Benita Haastrup Trio, den 28. august, henholdsvis kl. 10:30 og 13:30. Der er til begge koncerter fri adgang for alle. Man behøver altså ikke at være beboer eller på anden måde tilknyttet de to centre for at få en gratis musikalsk oplevelse på en ellers stille mandag.

Senere, 30. oktober følger tilsvarende koncerter med trioen Twang, som spiller “anderledes” amerikansk folkemusik

Den karismatiske musiker Benita Haastrup har vundet flere priser for sit levende og farverige trommespil - bl.a. den prestigefyldte Ben Webster Pris. Hendes trio er en unik oplevelse af tre musikeres gnistrende virtuose sammenspil og spilleglæde.

Trioen med Kaare Munkholm og Jens Skou Olsen spiller Evergreens, Danske sange samt original musik skrevet med inspiration fra nordisk natur og nordiske sagn og myter.

Et anderledes bud på amerikansk folkemusik

En koncert med Twang er uforudsigelig. Koncerten er fyldt med humor og varme, når de tre musikere går på scenen og samles om deres fælles mikrofon. Twangs besætning med kontrabas, akustisk guitar, violin og banjo er måske nok essensen af den amerikanske folkemusik, men samtidig er trioen kendt for at blande alt fra jazz til hiphop ind i deres lyd, og fundet deres helt eget udtryk uden at slippe traditionen.

Stor afrikansk aften i Gimle

Under titlen GREAT AFRICAN EVENING den 1. september, præsenterer Kulturhus Gimle (i Føllenslev) Dawda Jobarteh Quartet samt Mzunga Kichaa og hans fem tanzanianske venner. 

Dawda Jobarteh mixer sine gambianske rødder med inspiration fra jazzen blandet med skandinaviske stemninger. Den gambianske musiker, der siden 1999 har haft bopæl i Danmark, spiller på den vestafrikanske harpe, kaldet kora og er internationalt anerkendt for sit spil og sin musik.

Han er født i griot-familierne Jobarteh og Konte, som i generationer har været musikere, digtere og historie-bærere. Med sin nutidige vision bragt ind i en ældgammel afrikansk tradition, er Dawda Jobarteh en garant for både tradition og fornyelse.

Del