Gratis genbrug på genbrugspladsen i Kalundborg

Det er ARGO og Kalundborg Kommune, der åbner for et helt nyt genbrugskoncept på genbrugspladsen i Kalundborg.

Gratis genbrug på genbrugspladsen i Kalundborg
Lørdag den 1. juni klokken kl. 12 åbner et helt nyt område med gratis genbrug på ARGOs genbrugsplads i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

ARGO og Kalundborg Kommune åbner nyt område med gratis genbrug på genbrugspladsen i Kalundborg.

Lørdag den 1. juni klokken kl. 12 åbner et helt nyt område med gratis genbrug på ARGOs genbrugsplads i Kalundborg. I den store hvide hal med et grønt ”Direkte Genbrug” skilt udenfor, kan du fra lørdag den 1. juni give eller tage alt fra brugte byggematerialer, møbler og boligting til køkkengrej, elektronik og legetøj - helt gratis.

Det er ARGO og Kalundborg Kommune, der åbner for et helt nyt genbrugskoncept på genbrugspladsen i Kalundborg.

”Med vores nye koncept vil vi gerne give endnu bedre muligheder for at være med til at forlænge tings levetid, forhindre produktion af nye ting og spare vores klima for tonsvis af CO2-udledning,” fortæller ARGOs genbrugschef Finn Kjær.

Sådan donerer og tager du genbrugsting

I det nye område kan både private, virksomheder, organisationer og foreninger donere eller tage brugbare genbrugsting. Når du donerer ting, som du ikke længere selv har glæde af, skal du sætte hver ting på rette hylde, så de er synlige og tilgængelige for andre, som gerne vil have fornøjelsen af dem i stedet. Når du tager ting, behøver du ikke samtidig donere ting. Du skal til gengæld registrere dine genbrugsfund i appen ”Direkte Genbrug”.

”Vi omregner dine registrerede genbrugsfund til CO2-besparelser. De data kan vi så bruge til at arbejde for at sikre bedre muligheder for at forebygge affald og genbruge mere. På dén måde kan vi sammen bidrage endnu mere til den grønne omstilling,” fortæller ARGOs genbrugschef Finn Kjær.

I løbet af de kommende måneder forventer ARGO at åbne tilsvarende områder for genbrug på ARGOs øvrige genbrugspladser på Sjælland.

Del