Nysgerrige forældre blev budt inden for

Forældre og kommende elever fik sig et indtryk af Gørlev Skole.

Nysgerrige forældre blev budt inden for
Foto: Kalundborg Kommune

Af Lasse Petersen

I sidste uge havde Gørlev Skole slået dørene op for at give nysgerrige forældre et indtryk af skolen. Åbent hus-arrangementet skete i samarbejde med de to lokale børnehuse Hobbitten og Krudthuset og var både for de forældre, der allerede har børn gående på skolen, og for dem, der skal til at vælge skole til deres børn.

Interesserede forældre og potentielle kommende elever kunne dermed lære lidt om stedet og om skolens mange traditioner.

"Det er vigtigt, at potentielle elever – og ikke mindst deres forældre – får en idé om det sted, deres børn kan
gå i skole. Derfor er det også de nuværende elever, der viser de små rundt og fortæller om eksempelvis den faste morgensamling og vores samlæsning af 0.-2.-årgang. For vi tror, at det giver noget andet, end hvis vi voksne viste rundt," siger skoleleder på Gørlev Skole Heidi Schønberg.

I år samarbejder skolen med børnehusene Hobbitten og Krudthuset om at lade de ældste børnehavebørn blive hentet på skolen i stedet for børnehuset. Det betyder nemlig noget, at forældrene møder skolens personale, forklarer Heidi Schønberg.

"Det handler også rigtig meget om at få mødt og sat ansigt på de mennesker, der arbejder her på skolen," siger hun.

Derfor havde skolen omdannet indskolingsklasserne til forskellige værksteder, hvor både børn og forældre kunne lave perleplader, tegne, købe kaffe, te og kage – og i skolegården blev køen til ansigtsmaling hurtigt lang.

Skolebesøg lægger fundament

Arrangementet er dog ikke den eneste mulighed, børnehavebørn har for at lære skolen bedre at kende. 10 gange i løbet af det sidste år i børnehaven bliver de ældste børn inviteret til en dag på Gørlev Skole, hvor de bliver mere fortrolige med skoleverdenen.

"Det gør en kæmpe forskel, når børnene starter her, at de har været her før. For pludselig er det hele ikke så fremmed, og fundamentet er så at sige lagt, så ungerne møder den nye verden med mere energi," siger børnehaveklasseleder på skolen Anita Dam.

Del