Godt nyt til vandhunde

Kabelbanen endegyldigt sikret – til glæde for de mange vandhunde, som allerede har været forbi Surfsøen.

 Godt nyt til vandhunde Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune har netop bevilget et tilskud på 200.000 kr. til Surfsøen og den tilhørende kabelbane.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune har netop bevilget et tilskud på 200.000 kroner til Surfsøen og den tilhørende kabelbane. Dermed er kabelbanen endegyldigt sikret – til glæde for de mange vandhunde, som allerede har været forbi Surfsøen.

Hundredvis af besøgende har prøvet kræfter med wakeboarding og Stand Up Paddling. Alle aldre har været på vandet, og mange har valgt at engagere sig i den ny vandsportsklub Vestsjællands Wake og Surf Klub. Selv i de kolde efterårsmåneder har der været åbne træninger og særlige familie og ungdomshold.

Det er foreningen Vestsjællands Wake og Surf Klub, som skal stå for driften af Kabelbanen og de andre faciliteter i og ved Surfsøen. Det sker i samarbejde med UngKalundborg.

”Med den nye bevilling ser vi frem til, at kunne give endnu flere unge mulighed for vandaktiviteter i det naturskønne område i Bregninge. For os er det en vigtig vision, at gøre vandsport tilgængeligt for alle. Der skal være et godt og trygt fælleskab omkring aktiviteterne, og så skal det være økonomisk overkommeligt,” siger lederen af UngKalundborg Kasper Greve Sørensen.

Det lå ikke i kortene, at der skulle køres wakeboard i Kalundborg Kommune, da projektudviklingen startede i marts måned tidligere på året. At det lykkedes, skyldes et helt unikt samarbejde mellem kommunen i form af UngKalundborg, idrætsforeninger, private firmaer og ikke mindst nogle ukuelige ildsjæle fra Vestsjællands Wake og Surf Klub.

Et tæt samarbejde

Projektet er blevet til i tæt samarbejde med Dansk Vandski og Wakeboard forbund, som har stillet kabelsystem, udstyr og medfinansiering til rådighed. Kulturforeningen AMFI-Vestsjælland har stillet med servicefaciliteter, sø og en hel masse goodwill. UngKalundborg har sikret driften i forsøgsperioden, og har gennem den lokale virksomhed R PROJECTS udviklet og ledet projektet.

Resultatet er en idrætsforening, Vestsjællands Wake og Surf Klub, som er åben for alle, og som har stærke samarbejder og ambitioner om at blive en drivende faktor for vandsport og den bæredygtige udvikling af lokalområdet.

”Til den nye sæson kan vi byde på en endnu mere udfordrende og længere wakeboard-bane, flere muligheder for Stand Up Paddle, og ikke mindst lettere tilgængelighed til søen. Derudover drømmer vi om en sauna til vinterbaderne og de kolde surfere,” siger Kasper Greve Sørensen.

Del