God gammeldags byfest i flere dage

Kristi Himmelfartsdag var der så inviteret til ’gadekamp’, hvor de forskellige veje i byen skulle dyste mod hinanden i forskellige discipliner.

God gammeldags byfest i flere dage Blandt de mange aktiviteter skulle et æg gribes med et lagen, ikke nogen nem opgave. Foto: Jens Nielsen

Tekst og billeder af Jens Nielsen

Det er 50 år siden at støtteforeningen OLD SBI i Svebølle blev stiftet, og det skal selvfølgelig fejres. Svebølle er inviteret til byfest over flere dage, de første aktiviteter startede allerede onsdag.

I 50 år har OLD SBI, støtteforeningen til Svebølle Boldklub, samlet penge ind ved forskellige lejligheder til glæde for boldklubbens medlemmer.

Jubilæet bliver fejret over flere dage og med mange forskellige aktiviteter, en byfest kalder OLD SBI det.

Onsdag aften blev der spillet en showkamp mellem Svebølle og et hold fra KGB/Raklev.

Kristi Himmelfartsdag var der så inviteret til ’gadekamp’, hvor de forskellige veje i byen skulle dyste mod hinanden i forskellige discipliner.

”Vi vil gerne prøve at skabe en aktivitet som kan blive en tilbagevende begivenhed, det er nok 10 år siden vi sidst har lavet noget tilsvarende, men det skal være med til at ryste folk sammen i lokalsamfundet,” fortæller Paw Kristensen fra OLD SBI.

Torsdag var 60 børn og voksne mødt op på boldbanerne i Svebølle for at dyste i så forskellige discipliner som trillebør kørsel, æggekast, dart med balloner, skyde til mål med en fodbold og suge popkorn op med et sugerør. Aktiviteter som fik grinene frem hos de mange deltagere.

Torsdagen bød også på et loppemarked på hallens parkeringsplads.

I dag fredag fortsætter festlighederne, hvor der serveres stegt flæsk med persillesovs ved klubhuset inden Svebølles serie 1 hold spiller hjemme mod Frem.

OL-sølvvinder deltager

Lørdag afvikles det traditionelle SBI Tour på Svebølle Centerplads fra klokken 11. Her skal der cykles penge ind til ungdomsarbejdet.

Blandt deltagerne på spinningcyklerne i teltet er den lokale ol-sølvvinder Jesper Hansen som for en enkelt dag lægger geværet og springer op på cyklen for den gode sag.

Lørdag kl. 14 er der fodbold på boldbanerne, her er det Svebølles serie 4 hold som møder Kirke Helsinge.

50-års jubilæets store begivenhed bliver en totalt udsolgt Kandis koncert lørdag aften i Svebøllehallen, hvor der er solgt 600 billetter.

Så masser af aktiviteter i Svebølle hen over weekenden.

Del