Glade toner fyldte Gården

Den årlige tradition med fællessang og hygge blev igen i år en stor succes for både børnene og pædagoger.

Glade toner fyldte Gården
Børnehaven Gården inviterede i anledningen af Sangens Dag til sang og musik.

gitte@tv-kalundborg.dk

Børnehaven Gården i den sydlige del af Kalundborg Kommune inviterede i anledningen af Sangens Dag kommunens sydlige børnehuse og Høng Skoles 0.klasser til fejring med glade toner og dejlig musik.

I alt var godt 150 børnehavebørn og 0. klasseselever i går samlet i Børnehaven Gården til en formiddag med fokus på sang og rytmer. Den årlige tradition med fællessang og hygge blev igen i år en stor succes for både børnene og pædagoger:

”Det hele er sjovt her, for vi kan godt lide at synge og høre musik, fortæller Ida og Milo, der begge er fem år og går i Børnehaven Gården.

For Janne Falkner, der er børnehaveklasselærer på Høng Skole, er Sangens Dag en oplagt mulighed for eleverne for at komme tilbage til Gården og vise børnehaven frem for de nye: ”Det er dejligt for de af vores 0.klasser, der har gået her i Gården tidligere, at komme tilbage og vise de nye børn de fede steder på legepladsen.

Åbner dørene for områdets børnehuse til fællessang

Gården har de siden 2008 årligt åbnet dørene for områdets børnehuse til fællessang og hygge i anledningen af Sangens Dag. For det at synge sammen er vigtig for børnenes udvikling og pædagogernes mulighed for erfaringsudveksling, forklarer pædagogisk afdelingsleder i Gården, Susanne Olsen: ”Vi vil rigtig gerne mødes og markere det sammenhold vi har i børnehusene, og gennem musikken kan vi alle hygge os med hinanden – både børn og voksne.

Vigtigt at alle er med

Foruden børnene fra Gården deltog også Høng Skoles 0.klasser og børnehavebørn fra børnehusene Nordlyset, Svalereden, Krudthuset og Høng Børneunivers, og det er vigtigt, at så mange er med: ”Det er altid spændende og sjovt at være med her. Det er et rigtig godt initiativ, for det giver både os og børnene en mulighed for at mødes med andre end dem både vi og de plejer – og det er jo altid dejligt, fortæller Dorte Adsersen, der arbejder som pædagog i Høng Børneunivers.

Forud for dagen har alle børnene i de forskellige børnehuse øvet sig på de sange, der blev sunget, og med hjælp fra en dygtig guitarist, var fællesskabet tydeligt at mærke: ”På en dag som i dag, hvor vi alle er samlet, har vi et særligt fokus på børnefællesskaberne, og vi gør, hvad vi kan for, at børnene kommer til at lege med hinanden på kryds og tværs, fortæller Susanne Olsen og fortsætter: ”Så derfor får alle, der har lyst, lidt saft, lidt frugt og nogle popcorn, og så er der ellers fri leg her på legepladsen i det gode vejr.

Dans til sangene er vanen tro en fast del af musikprogrammet. Både børn og pædagoger dansede glade rundt mellem hinanden, og for dagens værter, er dét blåstemplingen af arrangementet, der afholdes igen næste år: ”Selvom vi har prøvet det før, så er det klart, vi altid er spændt på, hvordan dagen bliver, og hvad børnene synes om det. Men vi glæder os allerede til næse år – og selvom vi også gør det i regnvejr, så håber vi på lige så godt vejr næste år, afslutter Susanne Olsen.

Del