Glad Sport går efter DM-guldet med helt nyt rallyteam

De to lokale brødre fra Ruds Vedby skal køre hver sin helt nye fabriksbygget Peugeot Rallybil i et nyt professionelt team.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Mandag aften blev et helt nyt rallyteam præsenteret i Kalundborg. Glad Sport er navnet, og i den kommende sæson indsættes to fabriksbyggede Peugeot 208, den ene med firhjulstræk, den anden med forhjulstræk, i kampen om Danmarksmesterskabet i rally med mandskaberne Jacob Madsen/Line Nedergaard og Kenneth Madsen/Mette Felthaus.

Når Glad Sport holder klar ved starten på den første hastighedsprøve til DM-premiere i Slagelse Rally den 9. april, er der på en og samme tid tale om et nyt team og et sammentømret mandskab. Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) vil forsøge at forsvare deres titel i Dansk Super Rally, og Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) skal jagte generalsejre. Men hvor det sidste år skete i Suzukier, sker det nu i to spritnye fabriksbyggede Peugeot 208 i hver sin klasse.

”Vi har kendt Kenneth og Jacob gennem mange år, men de stod uden biler til den kommende sæson, og vi syntes, at det ville være ærgerligt, hvis ikke deres talent og potentiale skulle udnyttes. Derfor gik vi i dialog, og i samarbejde fik vi skabt grundlaget for det nye team,” fortæller Jacob Glad, og fortsætter, ”Og så har vi fået opbakning fra 35 forskellige sponsorer, rigtigt mange af dem lokale firmaer, og det er vi meget taknemmelig for.” 

Selv om alle hovedpersoner i Glad Sport kender hinanden, bliver der tale om nye udfordringer. Kenneth Madsen/Mette Felthaus skal således køre i en helt ny fabriksbygget Peugeot 208 R5 i Rally2-klassen for firhjulstrukne rallybiler, mens det er en helt ny fabriksbygget Peugeot 208 Rally4 i klassen for trimmede tohjulstrukne biler, Jacob Madsen/Line Nedergaard skal køre.

”Nu kan vi endelig lægge det sindssygt hårde arbejde fra sig som vi har været i gang med de sidste ni måneder for, at få det her op at stå, nu kan vi begynde at nyde det sammen med alle vores sponsorer. Nu er vi endelig i gang, det er en fed følelse,” fortæller Jacob Madsen, efter at de to toptunede rallybiler blev præsenteret i røg og damp mandag aften.

”Det er rigtigt dejligt, vi har arbejdet for det her i lang tid og vi har nu en bil hvor vi kan vinde generelt, eller det skal vi, det kunne vi med den gamle bil og den her er meget bedre, det er en fabriksudviklet rallybil,” fortæller Kenneth Madsen.

Mens Jacob Madsen inden præstationen endnu ikke havde haft mulighed for at prøve sin nye rallybil, har Kenneth Madsen kørt i sin.

”Jeg har prøvet bilen på en flyveplads. Det var en simpel funktionstest, men bilen virker rolig og meget afbalanceret,” siger Kenneth Madsen. ”Jeg glæder mig virkelig meget til at prøve den af på en rigtig hastighedsprøve.”

”Jeg håber, at vi i Glad Sport kan stille med et hold, som er rigtig godt forberedt,” siger Jacob Glad. ”At Jacob og Line, Kenneth og Mette kan gøre en god indsats på hver eneste prøve. Det er vigtigt at være skarp fra første prøve, og det tror jeg, at alle i teamet vil være. Der er mange frivillige kræfter, men vi har også en forpligtelse til at vinde DM i både firhjulstrækker- og tohjulstrækkerklassen. Vi vil gøre alt for at stå øverst på skamlen.”

Grundstammen i Glad Sports 2022-program bliver kampen om Danmarksmesterskabet i rally, der strækker sig over seks løb fordelt med et i Nordtyskland, to i Jylland, et på Fyn og to øst for Storebælt. Men allerede i den kommende weekend skal teamet i aktion, når de deltager i det belgiske Rallye de Hannut.

”Vi har valgt løbet, fordi der er en testprøve på otte kilometer, som vi fredag kan køre fra klokken 8 til klokken 16,” forklarer Kenneth Madsen. ”Lørdag er der notekørsel, og om søndagen kører vi fem prøver tre gange. Det er et løb, der har det hele, og som slutter i mørke, så det er et perfekt sted at få lært mest muligt om de nye Peugeoter.”

Del