Giver nye boliger i Klosterparken vækst?.

Læserbrev: Giver nye boliger i Klosterparken vækst?

Jeg har tidligere givet min mening til kende vedrørende planen om at takke ja til AP Pensions tilbud om at investere i et specifikt område i Kalundborg, nærmere bestemt i Klosterparken. Jeg vil som kandidat for Socialdemokratiet endnu en gang understrege min klare holdning overfor borgerne i denne debat. Jeg synes hele processen virker tvivlsom, fordækt og en anelse manipuleret, for ikke at tale om helt ude af trit med mange borgere i Kalundborg by. Jeg synes desuden det er misforstået at tro, man kan redde handelslivet i Kalundborg og det generelle byliv, ved at bygge boliger i vores få grønne områder, som i andre byer er et decideret trækplaster.

Måske skulle der i stedet kæmpes mere indædt for at få et velfungerende handelsliv i Kalundborg centrum, der rent faktisk har tilbud nok til deres kunder, så de ikke er nødt til at søge udenfor Kalundborg for at gøre brug af nabokommunens handelstilbud, der desværre har mere at byde på.

Personligt bor jeg lige midt imellem Kalundborg og Slagelse, nemlig Gørlev, og der må jeg bare sige, at det er trist, at de fleste tilbud ligger uden for min kommune både når det kommer til handel, og når det kommer til kultur. Det skal der simpelthen ændres på.

Efter min mening er det fjollet at tro nye boliger i Klosterparken giver vækst og liv, når ikke der som udgangspunkt er et sundt handelsliv i byen. Jeg tror ikke man skal gå mange gange forgæves ned i Kalundborg by og mødes af gabende tomme butikslokaler før man finder ud af, at få dækket sine indkøbsbehov over nettet eller i andre byer, så måske skulle vi arbejde mere målrettet på at forstærkere og optimere kommunens kultur- og handelsliv, så vi har noget at tilbyde både nuværende borgere og eventuelle tilflyttere. Jeg taler af erfaring, fra da jeg selv boede i Kalundborg og målløs så til, hvor vindheksene trillede ned igennem Kordilgade efter kl. 17.00.

Jeg kan sagtens forstå, at et pensionsselskab, der vil investere, skal have en fordel for sine medlemmer, og sådan er det jo generelt for de fleste pensionskasser, men at det skulle retfærdigøre beslutningen om at bygge boliger for pensionsmedlemmer og deres efterkommere i Klosterparken, kan jeg slet ikke følge.

Michael Ahrenkiel

Kandidat til Kommunevalget 2021 for Socialdemokratiet.

Del