Genbrugsjægere inviteres til skraldefest

ARGO slår porten op til genbrugspladsen efter lukketid og inviterer alle genbrugsjægere og nysgerrige sjæle til Skraldefest.

Genbrugsjægere inviteres til skraldefest
Argo inviterer til Skraldefest på genbrugspladserne i både Kalundborg og Gørlev. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

ARGOs Skraldefest kommer til Genbrugspladsen i både Kalundborg og Gørlev. Her er alle invitereret til at kigge i containerne og tage det, de kan bruge, helt uden nogen løftede pegefingre. 

Klunseri er normalvis ulovligt på genbrugspladserne, men tirsdag den 12. september i tidsrummet mellem kl. 17-19 er det helt i orden at fiske i Kalundborg Genbrugsplads mange containere. ARGO slår nemlig porten op efter lukketid og inviterer tilbudsjægeren, samleren, den miljøbevidste og nysgerrige sjæle til Skraldefest.

Den 4. oktober er der Skraldefest på genbrugspladsen i Gørlev og igen i Kalundborg den 5. december.

Stort set alle genbrugspladsens containere bliver åbnet, og så er der fri adgang til containernes indhold. Så står du og mangler noget til hjemmet, klædeskabet eller til et byggeprojekt, kan du måske gøre dig et godt fund i containerne. Og det er ganske gratis.
Erfaringer fra tidligere Skraldefester viser, at der er god afsætning i genbrugsmaterialer som træ, tekstiler, polstrede møbler, bøger og keramik.

ARGO har tidligere åbnet op for genbrugspladsen i bl.a. Gørlev. Her blev mange biler, trailere og cykler fyldt til randen med gode genbrugsfund, og stemningen blandt de besøgende var i top. Men udover at give Skraldefestens besøgende en god oplevelse og nogle nye ting til hjemmet, har ARGO også større forhåbninger til, hvad borgerne tager med sig fra arrangementet:

Fokus på direkte genbrug

Ved at inspirere Skraldefestens deltagere til at give hinandens affald en ny chance, forsøger ARGO at sætte fokus på direkte genbrug. Det er et tema, som gentagne gange dukker på i ARGOs daglige arbejde med affaldshåndtering, hvor missionen er at udnytte alt det affald, som ender i ARGOs hænder på den mest ansvarlige og bæredygtige måde.

Som ét af de øverste punkter for, hvordan affald håndteres optimalt, står direkte genbrug. Ved at give borgerne mulighed for at fiske affald op fra genbrugspladsens containere, sænkes mængden af affald, der sendes videre til genanvendelse imens genbrugsprocenten stiger.  

Fakta om ARGO

ARGO er et affalds- og energiselskab, der behandler affald for borgere og virksomheder i ni sjællandske kommuner, bl.a. Kalundborg. Der arbejdes efter prioriteringen: Genbrug før genanvendelse før energiudnyttelse før deponering. Mest muligt affald skal genbruges og genanvendes og energiudnyttelsen skal ske miljømæssigt forsvarligt og med størst muligt udbytte i form af el og fjernvarme. ARGO har cirka 170 medarbejdere fordelt på forretningsområderne, genbrugspladser (genanvendelse), genbrugsbutikker, kraftvarmeværk, deponi & administration. 

Del