Genbrug af kasserede affaldsbeholdere

Y-Camp ser arbejdet som en selvfølgelig del af de services, Y-Camp leverer til virksomheder, forretninger og private i Kalundborg.

Genbrug af kasserede affaldsbeholdere
Torsdag eftermiddag skrev begge parter under på aftalen om miljørigtig bortskaffelse og genbrug af de kasserede affaldsbeholdere. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den socialøkonomiske virksomhed Y-Camp indgik torsdag en aftale med Kalundborg Kommune og om miljørigtig bortskaffelse og genbrug af kasserede affaldsbeholdere.

Unge fra Y-Camp skal sammen med voksne frivillige i gang med en opgave, som den socialøkonomiske virksomhed har påtaget sig for Kalundborg Kommune. De skal sørge for miljørigtig bortskaffelse og genbrug af kasserede affaldsbeholdere.

Vil benytte virksomhed fra egen kommune

Camilla Jørgensen fra Ejendom og Affald i Kalundborg Kommune fik idéen med at benytte en socialøkonomisk virksomhed fra Kalundborg Kommune i stedet for at benytte en virksomhed fra Jylland til opgaven, og teamleder for Ejendom og Affald, Rune Frimann Larsen, var med på idéen.

”Det gav bare mere mening, at vi hyrede nogle til det her fra kommunen i stedet for et firma udefra, og så gav det jo god mening med en socialøkonomisk virksomhed,” fortæller Camilla Jørgensen.

Hun kontaktede derfor Torben Petersen, der er socialøkonomisk virksomhedskonsulent hos Kalundborg Kommune, og derfra kom aftalen senere i stand.

”Vi har i fire år nu lavet understøttende indsats omkring socialøkonomiske virksomheder, og sådan en opgave kan flytte noget for en virksomhed som Y-Camp, og inkluderende virke vil vi altid gerne hjælpe til med at få i stand,” fortæller Torben Petersen.

Y-Camp søger frivillige voksne

De unge fra Y-Camp skal stå for grov-neddeling og afsætning af de affaldsbeholdere, der af en eller anden årsag er gået i stykker. Affaldsbeholderne har været brugt til husholdnings- og genanvendeligt affald. Beholderne består af flere forskellige plastmaterialer, gummihjul, og metaldele af galvaniseret stål. De forskellige dele skal sorteres og videresendes til genbrug.

Y-Camps primære målgruppe er unge. Skabelse af fritidsjob for de unge er en hjørnesten for Y-Camp. Y-Camp ønsker yderligere at være inddragende i sit virke og bidrage til udvikling af lokalsamfundet. Opgaven med affaldsbeholdere vil søges løst i samarbejde mellem unge i fritidsjob og ”voksne” frivillige, men vi mangler frivillige,” fortæller Y-Camps formand, Hans-Henrik Nielsen.

Arbejdet med affaldsbeholderne vil kræve en del arbejdstimer. Y-Camp søger derfor til denne og andre opgaver frivillige, som har lyst til at udvikle og arbejde med de unge. Som frivillig i Y-Camp dedikerer man sig alene til nogle timers arbejde i en turnusordning med andre frivillige. Man er meget velkommen til at henvende sig til Y-Camps formand Hans-Henrik Nielsen på tlf. 4015 8218 eller mail: hhn@mail.dk for nærmere information.

”Vi er så glade for, at Kalundborg Kommune havde os i tankerne, da de skulle finde nogle til at løse opgaven. Tanken er, at de unge skal arbejde på opgaven efter skole og/eller i weekenden sammen med nogle voksne frivillige. Derudover har vi andre opgaver, som de unge løser. Lige nu har vi 14 unge ude, men hvor mange vi har ude, afhænger af, hvor mange voksne frivillige vi har, da det jo hænger sammen. Så vi håber meget, at flere vil melde sig,” slutter Hans-Henrik Nielsen af med at sige.

Der er ni socialøkonomiske virksomheder registreret i kommunen samt en underskov, der ikke ønsker at være registreret som socialøkonomiske virksomheder.

Del