Genåbningen af Madoasen blev et tilløbsstykke

En af Madoasens meget trofaste brugere Keld Hansen, fik æren af at klippe den røde snor og kunne som den første ’kunde’ forsyne sig af de mange overskudsvarer

Genåbningen af Madoasen blev et tilløbsstykke
Der var lang kø da Madoasen åbnede i sine nye lokaler i Bredgade mandag eftermiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mandag eftermiddag kunne Madoasen slå dørene op for helt nye lokaler i Bredgade. Rigtigt mange kom forbi, både for at sige tillykke og se de nye lokaler men også mange som gerne ville have del i den gratis overskudsmad.

Sidst i marts måned havde Madoasen sidste åbningsdag i lokalerne på Kalundborg Station, DSB skal selv bruge lokalerne.

Efter et stort arbejde er det nu lykkedes at finde nye lokaler til Madoasen og mandag eftermiddag blev dørene så slået op i Bredgade 57 til de lokaler.

Allerede fra kl. 15 blev der serveret kaffe og kage, kagen sponseret af Meny, og de mange frivillige havde rigtigt travlt med at brygge kaffe og skære kage ud.

Symbs husorkester spillede på pladsen foran Madoasen og flere og flere kom til efterhånden som tiden nærmede sig 16.30 og den røde snor skulle klippes.

Formand for Stop Spild Lokalt Kalundborg, Philip Deleuran, benyttede lejligheden til at takke de mange fremmødte og sagde bl.a. i sin tale,

”Der er ikke noget så godt som kontanter, især til huslejen og vi kan desværre ikke søge fonde til driftsudgifter og det er den eneste udgift vi har ved at drive det her sted, så alle må gerne sprede rygtet, at vi vil være så taknemmelige for store og små beløb så vi kan være sikker på en sikker fremtid.”

Poul Blasen fra Digital Søfartsmuseum var en af de første som donerede penge til den gode sag, 1.000 kr. havde han med til Stop Spild Lokalt Kalundborg.

Fællesskab

Esben Hansen (S), medlem af kommunalbestyrelsen, har tidligere doneret 40.000 kr. af sit honorar til Madoasen. Mandag var har mødt op for at være med til indvielsen af de nye lokaler og sagde i sin tale,

”Som der tales om i dag, andre steder og nu her i jeres flotte lokaler hvor I har lagt hjerteblod, kærlighed og muskelkraft, så er fællesskab måske nok det mest brugte ord i dag. Fællesskab eller i jeres tilfælde fællesskaber, fordi I viser helt konkret hvad man kan gøre når man vil noget. I mistede jeres sted på stationen og var lidt på bagkant men ikke slået ud. Da I holdt en hyggelig sammenkomst, sagde I hver især, vi kommer igen. Og tak skal I have for det, tak for jeres ukuelighed, jeres initiativer, jeres kampgejst.”

En af Madoasens meget trofaste brugere Keld Hansen, fik æren af at klippe den røde snor og kunne som den første ’kunde’ forsyne sig af de mange overskudsvarer som kommer fra en række af lokale supermarkeder.

Del